“Noćas oko tri sata sam čula huk kao da je cunami”: Meštanka Rajca govori za Danas o velikim poplavama u tom mestu (FOTO) 1Foto: Velja Žurkić

“Noćas oko tri sata sam čula huk kao da je cunami. Izašla sam na terasu da vidim šta se dešava, i ugledala sam veliku količinu vode koja ruši sve pred sobom u našem dvorištu”, objašnjava dramatične trenutke šta je doživela Olivera Strečanović iz Rajca pored Negotina.

Naša sagovornica iz Rajca ne želi da ističe razloge zbog kojih smatra da je do poplava došlo, pošto, kako navodi, nije stručna, ali ističe da je prolaz ispod mostića gde prolazi seoski potok bio začepljen.

“Kod mosta kod naše kuće prolaz je bio začepljen, voda nije mogla da prođe, i onda je voda u velikom talasu krenula ka našoj kući i njivi. Posle nas voda se proširila i kod komšija. Poplavljene su kuće, plastenici, njive, ma sve”, objašnjava Olivera Strečanović.

Ona kaže da su i druga domaćinstva pogođena vremenskom nepogodom koja je sinoć bila u Negotinu, ali da je štetu u njenom domaćinstvu velika zbog začepljenog odvoda.

“Noćas oko tri sata sam čula huk kao da je cunami”: Meštanka Rajca govori za Danas o velikim poplavama u tom mestu (FOTO) 2
Foto: Velja Žurkić

“Nama je štetu najviše nanela voda iz seoskog potoka koja po pravilu vodu treba da sprovodi do Timoka”, dodaje Olivera Strečanović.

Olivera Strečanović još uvek čeka pomoć

Sagovornica Danasa kaže da je šteta velika, i da još uvek čekaju nadležne.

“Poplavljeno nam je dvorište. Srušena je ograda. Traktor je uništen kao i automobili i sve radne mašine. Prvi sprat naše kuće je pod vodom. Voda se iz dvorišta polako povlači, ali ostaje mulj i pesak. Ovo je strašno. Sada čekamo pumpe da izvučemo vodu”, objašnjava Olivera Strečanović sa čim se sada suočavaju.

“Noćas oko tri sata sam čula huk kao da je cunami”: Meštanka Rajca govori za Danas o velikim poplavama u tom mestu (FOTO) 3
Foto: Velja Žurkić

Prema rečima naše sagovornice, nevreme u Negotinu i okolini počelo je sinoć nešto posle 11 časova, i trajalo je cele noći.

Nevreme koje je sinoć pogodilo Negotin i okolinu prouzrokovalo je velike probleme skoro svim stanovnicima ovog grada na istoku Srbije.

Oštećena je infrastruktura, objekti, kao i poljoprivredne kulture. Jaka kiša sa gradom, pogodila je vinograde u Bukovu. Šteta je naneta u selima Jasenice, Aleksandrovac, Dušanovac, Vratna, Mokranje, Rajac i u još nekima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari