Olji Bećković nije dozvoljeno da snima u Savamali

Gradska vlast ignorisala zahtev Produkcijske grupe Mreža za snimanje emisije u Hercegovačkoj ulici, poznatoj po "fantomskom" rušenju objekata

Ostavite komentar


  1. Taman sam pomislio gde je onaj politikant Janković kad on već u startu otkrio 30 nepravilnosti.Ovaj će u Ginisa…

  2. Glavas pitao Sinisu, ovaj nije smeo vodju…i to je to..
    Inace, da li znate sta radi Beokom? Bas nista, osim sto sluzi za zaposljavanje partijskih kadrova.
    Pisite o tome.

  3. Cist inat i provokacija ove propale novinarke ,od toliko lepih mesta za slikanje izabrala"bas slucajno““Savamalu.

  4. olja je ipak dobro prošla. ljudi kojima se obraćala za dozvolu nisu imali fantomke, nisu joj oduzeli mobilni i nisu je vezali za banderu to je dokaz da u srbiji jača demokratija.

  5. Sramno novinarstvo! "u Hercegovačkoj ulici u Savamali, poznatoj po "fantomskom" rušenju objekata."?Mislim da je ta ulica poznatija po najvecem projektu u Evropi! "gde vlasti sprovode sporni projekat "Beograd na vodi" ".? Pre bih rekao legalan projekat izglasan u Skupstini Srbije , a sporni objekat su bile tri nelegalne supe! Novinarstvo koje u sebi imaju usiljene tendencije nije realno , a moralo bi po kodeksima da bude.

  6. Opet Beckoviceva izigrava zrtvu u medijima, verovatno Glavas nije stigao da odgovori zbog brojnih obaveza.

  7. Po cemu je ona pretplacena da dobije dozvolu?A postoje i rokovi kad se moze podneti molba kao i u svemu drugom.

  8. Ako Olji Beckovic nije dozvoljeno da snima u "Savinoj Mahali" odn "Savamali"- naljutice njenog oca Matiju Beckovica koji ce posle ture spavanja u SANU-u
    poceti sa ceranjem svih onih koji su protiv "njegove najskuplje reci -Olje" i njenog snimanja kod "Save/malog".

  9. Kada neko konstantno samo pljuje po vlasti a nikada ništa dobro nekaže onda teško može da očekuje da ubere neki benefit ili privilegiju od vlasti.

  10. Jel oćete da ta Olja preplaši investitore, da ostanu zaglavljeni u pipe line-u, da ni premijer ne može superhikovskim, snažnim, duvanjem, da ih otčepi bez da strepi šta će dalje biti. Ajde ljudi, pomozite komunalnoj policiji da i ona duva, i oduva, sve što nije po šemi gradskih vlasti, poradite malo, zajedno sa premijerom na našem ubrzanom oporavku i degažmanu u svetlu budućnost. Degažiraj Bili da bi srećni bili….

  11. Taj direktor Beokoma, Glavaš je "zauzet", svaki dan pije kafu i kobajagi nešto zapisuje na papiru kod onog u emisiji ujutro. Kakvi opskurni likovi.

  12. Просто "чуди" откуд то да се Оља одлучила да снимa баш у Савамали, Али је још веће "изненађeње" да се одмах јавио Јанковић да објасни колико је прекршаја учињено од стране комуналне полиције, показао човек да уме да броји до 30.

  13. Znamo da bi Olja bećković i Dobrica Veselinović tu držali svoje partijske promocije. ne interesuje njih Savamala ni Hercegovačka, već samo da dođu nekako na vlast da bi napunili džepove.

  14. Ona vise nije novinarka ( ako je ikada i bila ) vec aktivista koji se otvoreno bavi politicarenjem. Ruzno je da je pominju u kontekstu novinara jer vec duze vreme vredja osnovnu novinarsku etiku i zdrav razum. Neka se kandiduje za neku funkciju. Postenije je.

  15. Novinari samo u našoj zemlji mogu da pljuju premijera bez posledica, i da izmišljaju razne stvari.

  16. Olja je navikla da sve radi preko veze kad su bili zuti na vlasti i sada joj je ovo ponizenje da ceka na dozvolu.

  17. Uplasio sam se od ove slike. Nisu vise zuti na vlasti pa da Olja dobija dozvole preko noci.

  18. Cudno je da jankovic nije pronasao nepravilnosti na svojoj radnoj poziciji, ko njega kontrolise i zasto se nije pojavio na razmatranju njegovog godisnjeg izvestaja??? A pored toga ne znam zasto olja oce bas vamo da snima, a slucaj jos nije resen, ne treba joj ni dozvoliti a sto kazu tu je i gradiliste…

  19. Koliko znam zahtevi se zaista moraju podneti mnogo ranije a ne pet dana pred emitovanje a svakako Oljin zahtev nije odbijen sto je izmedju ostalog vazno i najbolje ce biti da Olja podnese drugi zahtev sa razumnim terminom snimanja a ne u pet do ponoc.

  20. Zašto je projekat Beograd na vodi sporan? Ima sve potrebne dozvole za realizaciju, a to što opoziciji i pojedinicima to smeta, to ne znači da je ovaj projekat sporan kako vi nazivate, već je u potpunosti legalan.

  21. Čuj ovo, Saša Janković našao 30 nezakonitosti, od tih 30 verovatno je 30 nezakonitosti koje je on počinio pa pokušava da prebaci na druge.

  22. ŽAŠTO JE POTREBNA DOZVOLA!?
    Da li, na stotine, sa kamerama i sl., koji dođu ili su u Bg., treba da traže dozvolu za snimanje!!!??? Gde to ima u Evropi?
    Ili je to neka naredba, zaostala iz prošlih vremena!? Menjajte to odmah!
    Pozdrav iz Banata!

  23. Je li moguce da su se pristalice vladajuce partije (citaj "BOTOVI") okomili i da u Danasu postavljaju komentare i lepe minuse…
    Providni ste.

  24. Nebojša iz Beograda: Pa zašto ne pozajmi fantomku od onih koji su posle 5. oktobra sa fantomkama na glavi upadali u Javna preduzeća kako bi zauzeli direktorska mesta. Oni tih fantomki imaju na pretek.

  25. E samo nam je u ovoj svoj ganguli oko Savamale falila Olja Beckovic da bi joj pruzili sansu da iskaze svoj inat i provokacijae propale novinarke , od toliko lepih mesta za slikanje izabrala bas slucajno Savamalu, sta ona misli da je neko toliko glup.

  26. Kolo: Kada se setima kako je gospođa Olja Bećković ignorisala građane koji su se javljali da glasaju u Utusku Nedelje i kao ih je odmah prekidala čim su m pokušali da kritikuju DS i njene vođe , sada mi je dosta nje i njenih priloga.

  27. Olja Beckovic izvestava na stetu svih onih koji ovoj zemlji zele dobro, a mislim da to nije dobro.

  28. Sanja Stojanov ne pljuju ga samo neki novinari,i ja mu sve po spisku želim najgore jer mi je oteo 20% posto od moje krvavo zarađene penzije,da bi vi botovi jeli sendviče od mojih para preselo vam.A i presešće vam jednog dana.Vi na čelu sa vučićem (malo slovo za lažova) ste toliko bahati da će vas ta bahatost i koštati jednog dana.

  29. Kad premijer slaže i kaže "tri bespravne barake" ta laž postaje istina za ološ!

  30. Hajde cik da snimite nesto u Bajcetini i siroj okolini.
    Tamo je sve opasano nevidljivom bodljikavom zicom.Secam se jednog satrapa koji je takodje mislio da je nedodirljiv…..

  31. Šteta,verovatno bi snimala kako treba vaspitavati mlada pokolenja da što pre konzumiraju mariuhanu,kokain,extazi i ostale opijate!

  32. Ovo je diktatura! Ovo je primitivizam! Ovo je krsenje ljudskih prava i sloboda! Vucic i njegova kamarila mora biti sankcionisana od strane EU i medjunarodne zajednice! Da sam beogradjanin isao bih svaki dan na ulicu!!!

  33. kolin 14. oktobar 2016.@ … A u skupstini tvoji volovi koji cekaju zvuk zvonceta da bi glasali!!!

  34. Beo -kom Servis nije ovlascen da izdaje dozvolu, ili zabranjuje snimanje na nekoj lokaciji. On Grad Beograd – Gradska uprava
    Beo-kom servis je Služba za komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Grada Beograda nije ovlascen za izdavanje nikakvih dozvola ili zabrana za snimanje. Grad BG je odgovoran i nadlezan. Ali se sakrio iza Beo-kom. Neuspesno, jer ako preneses neko zadatke na nekoga ti odgovaras i dalje za taj posao. Odgovoran je Grad Beograd, sta god iz njegovog Servisa saopstavali.
    Uzgred, da li mozemo da se slikamo po Beodradu bez dozvole Servica, a da ne krsimo zakon. I Koje su zabranjene zone za slikanje i snimanje po Beogradu? Ko ih odredjudje i na osnovu cega? Sta je sa javnim interesom gradjana? Ko ga stititi? Ko o tome vodi racuna? cela prica je po meni EKLATANTAN PRIMER BAHATOSTI I KRSENJA ZAKONA NA STETU GRADJANA. Ko sme da OGRANICAVA PRAVO GRADJANA NA INFORMACIJU????

  35. Savamala nije zgrada Pentagona i tajni ili vojni objekat vec livada gde su poruseni neki objekti.

  36. Olja Beckovic jos jednom pokazuje da je stari provokator i inadzija koja nista produktivno nije uradila za sve ove godine njene medijske (ne)prepoznatljivosti

  37. Da se ja pitam ne bi joj dozvolio nigde da snima. Ovakve kvazi novinare kao što je ona treba zabraniti. Kad se samo setim njene emisije Utisak nedelje, kako se bahato ponašala, vređala goste, izvrtala njene izjave…

  38. E moja Olja nekada si bila veliki urednik, na sta si to spala sad. Žuti nalozi za uredništvo ti ništa dobro neće doneti, ovo glumatanje žrtve režima ne prolazi kod poštenog naroda.

  39. Ista priča uvek, Olja, Hercegovačka, Istinomer, EU, NUNS, sloboda medija i izražavanja i bla, bla, bla….kako vam ne dosadi, prošlo je 5. oktobra, neće opet.

  40. Ni ja ne bi dozvolio da mi kojekakvi belosvetski hohštapleri blate projekat. Dosta je vašeg iživljavanja gospođo Bećkovi, Obradoviću i vam slični.

  41. "Sporni projekat Beograd na vodi"?! Kome je sporan? Olji Bećković? A koga ona predstavlja? Tražila je kao da snima emisiju u Savamali samo da bi se pravila sprdnja. Dokon pop i jarice krsti. Kako nije pravila Utike nedelje dok su njeni miljenici redom unistavali fabrike po Srbiji, namestali tendere, pravili monopole i bogatili se pa su sada milioneri bez dana radnog staza? Npr. Dragan Sutanovac!

  42. Sta je tuzna ti je i ona, ne moze na drugi nacin da privuce paznju, pa ajde po oprobanom receptu.U sustini, dosadila je i Bogu i narodu.

  43. NA MOJ KOMENTAR"ZNAMO KO JE HITLER DANAS U SRBIJI"
    DOBIO SAM 20 MINUSA ZA POLA SATA.
    DOBRO JE DA I ONO STO DAJU MINUSE ZNAJU KO JE HITLER DANAS U SRBIJI !
    HAHAHAHA

  44. Zašto ne snima ispred gradilišta gde niču nove zgrade i kule? Pa to joj ne odgovara da se vidi kao i uređeno šetalište. Neko farba stvarnost u ružičasto, a neko u crno. U svakom slučaju manipulacija i neobjektivnost.

  45. Ona kao pravi neki protest…propala novinarka koja pokušava da sa "rekla-kazala" intervjuima povrati gledanost.

  46. Zasto su uopste trazili dozvolu? Dozvola za snimanje na javnoj povrsini nije potrebna. Zasto i pored nekakve zabrane, nisu uradili ono sto su naumili? Sta ih je sprecilo da pokusaju da ostvare svoje gradjansko pravo?

  47. Mislim da tu treba sačekati i drugu stranu da kaže nešto, a Hercegovačka ulica svakako nije poznata po tome što piše u naslovu!

  48. Zuta Olja je konacno zaustavljena u rusenju zemlje. Svaka cast onom ko joj je zabranio. Dobro je ucinio. Ona radi za SAD.

  49. Nisu dobili dozvolu i to je to, treba da postuju odluku onih koji su vlasnici objekta na Savamali da ne zele da se snimaju.

  50. Mene bi zanimalo da pročitam zbog čega se traži snimanje na lokacijama na kojima je zahvaljujući tim istim medijima napravljena fantomska atmosfera?

  51. Beckovicka bolje da snimi emisiju o pasnjaku na Vracaru,mislim da bi to bilo zanimljivije.

  52. Nepostojanje pravne drzave zasluzuje udarno mesto u svakom broju normalnih glasila u koje ubrajam i "Danas".
    Sporno je,medjutim,sto vi dozivljavate gdju Beckovic kao koleginicu novinarku koja jede hleb sa sedam kora(nije samo rudarski!),bez obzira sto njen doprinos istini i pravdi podrazumevaa da se nikad ne jede kora nego meki kolaci.
    Dok ne rascistimo prilike u profesijama,dok nbude "ja tebi-ti meni"a ovce su za sisanje,ovde necemo videti ni belog dana a kamoli istinu,pravdu i uredjenu drzavu.

  53. Ne znam kako neko sebe može smatrati objektivnim novinarom ako je sve sto radi "pljuvanje" i negodovanje. Razumem da ti se pojedini potezi vladajuće partije sviđaju ili ne sviđaju, ali ako si stalno svime nezadovoljan, trebalo bi da se prispitaš sa kim ovde nešto nije u redu….

  54. Ne bi te ni ja pustio ,kako Vam ne dosadi da sedite samo u te fotelje i provocirate gradjane.Pocnite da radite nesto.Ceo zivot samo sedis od kad te znam.

  55. Prica o slobodnim medijima, kao i slobodnom trzistu je obmana, koja nema veze sa stvarnoscu. Akumulacija bogatstva urusila je demokratiju, ovladala medijima i podredila ih svojim interesima.Novinari su prestali da budu nezavisni i slobodni, da budu svetionici vrline, demokratije i morala, vec su postali dobro placeni vojnici nteresnih grupa.Na gubitku je cast novinarske profesije, ali jos vise drustvo koje je izgubilo putokaze.

  56. G-đa Olja se više puta u izjavama otvoreno deklarisala protiv Vlade Srbije, koja je legitimno izabrana voljom građana. Razumem u predizbornoj kampanji kada se koriste sva moguća sredstva, ali sad kada je sve gotovo ona i dalje sebe smatra Don Kihotom novinarstva. Obzirom da se od takvih može očekivati svašta, logično je zašto je dozvola osporena.

  57. Kada bi bila član stranke SNS možda bi joj i dozvolili da snima, ali verovatno bi dobila odgovor od vodećih ljudi stranke da za to nema razloga i da se ceo proces ispituje i biće procesuiran kada se stvore "potrebni uslovi".Verovatno bi joj predložili da snima kamerom na mobilnom telefonu i komentar napiše u redakciji kao i snimljen razgovor sa nekim koji su koristili taj prostor.

  58. Covek uopste ne mora cita komentare, cim vidis 1500 minusa odmah znas da je to komentar koji apsolutno ne hvali Vucica Velikog Vladara i Sinisu Sitnog, jer i botovi radi 24/7

  59. Pa ovo je njihova zemlja. Oni određuju ko će, gde i da li će uopšte da snima. Treba da budemo zahvalni što nas puštaju da živimo. To je radikalsko shvatanje "demokratije". Dok se ponovo ne digne kuka i motika. Samo polako paraziti, samo polako.

  60. ZAMISLITE DA SE U SLOBINO VREME DESILA SAVAMLA!!!!
    3 MESECA BI CNN ,SVAKOGA DANA RAZGOVARAO SA "ZRTVAMA" KOJE BI ON NASA DA SU PREZIVELE TO!
    ONDA BI DOLAZILI KOMESERI IZ EVROPE DA PRITISKAJU SLOBU DA SE TO RESI,PA BI NA KRAJU BILE CRNE LISTE SA LJUDIMA IZ SRBIJE,I ONDA MOZDA SANKCIJE !
    A SAD????
    PAMETNOM DOSTA

  61. Није ми јасно зашто сте уопште тражили било какву дозволу уколико не постоји знак да је снимање неког објекта у предњем плану или позадини забрањено.

  62. Cekajte, mozda je Oprolecovana pozelela da se vrati na film, pa zato htela da se snima …

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.