Omladina Šida: Smanjite broj migranata u našoj opštini, vratite vojsku 1Foto: Jovana Tomić (arhiva)

Organizacija pod nazivom „Omladina Šida“ saopštila je da je organizovala sinoćni antimigrantski protest u tom mestu i zatražila od opštinskih i republičkih vlasti da pod hitno preduzmu mere da se smanji broj migranata u toj opštini ali i da Vojska Srbije (VS) ponovo bude prisutna u tom delu zemlje.

Oni su zatražili i da migranti budu smešteni u kolektivne centre.
„Zahtevamo da se pod hitno pohvataju svi ilegalni migranti i zatvore u prihvatne kampove, gde im je i mesto. Zahtevamo da se pod hitno redukuje broj migranata shodno kapacitetima opštine“, naveli su u saopštenju.

Ocenili su da migrantima „nikako ne treba dopustiti“ da se vrate u Srbiju iz Hrvatske i Mađarske, „jer dolaze sa žarišnih područja epidemije i velike su šanse da sa sobom nose virus korona“.

Omladina Šida je zatražila i da se na teritoriju opštine vrati VS.

„Vojsku je predsednik Republike poslao samo kao predizborni marketinški trik da pokupi naše glasove i da čuva te prihvatne centre jer policija nema kapacitet da to radi“, ocenili su u saopštenju.

Zatražili su da se organizacija „No Name Kitchen“, koja brine o migrantima a kojoj je po njihovim navodima policija već otkazala boravišnu dozvolu, „pod hitno i što pre protera sa teritorije opštine Šid“.

„Oni opskrbljuju ilegalne migrante na terenu hranom, pićem, šatorima i slično, a zauzvrat manipulišu njima i podstrekuju ih na krivična dela i na terorizam. Ta strana nevladina organizacija bivših, sadašnjih i budućih narkomana i propalica nema podršku nijedne ambasade, a cilj im je unošenje nemira i haosa svuda u svetu i za te svrhe ih finansira strani lobi“, naveli su iz Omladine Šida.

Najavili su da će, ako reakcija nadležnih organa na njihove zahteve izostane, organizovati novi i masovniji protest građana tog mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari