Operativni tim Novog Pazara za šest dana primio 400 poziva 1Foto: S. Biševac

Operativni tim za pomoć starim i bolesnim, koji je formirao Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru, za šest dana funkcionisanja primio je oko 400 poziva  starijih sugrađana.

– Od ukupnog broja poziva, jednoj trećini smo, na poziv, dostavili hranu i lekove. U 60 odsto slučajeva dostavljali smo hranu besplatno, jer članovi našeg Operativnog tima su predstavnici organizacija, koje se bave humanitarnim radom, i one su podelile 200, već pripremljenih paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Osim toga, naši aktivisti idu da plaćaju račune onima  kojima je ograničeno kretanje zbog godina starosti ili podižu novac za prinadležnosti koje su ostvarili i to radimo na osnovu potvrda Centra za socijalni rad – kaže koordinator Operativnog tima Albin Škrijelj i dodaje da ih ne zovu samo zbog dostavljanja hrane i lekova, već ih zovu da se obaveste o brojevima telefona izabranih lekara, institucija, ali i za dostavljanje maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava.

Operativni tim, pozive prima do 14 sati, a aktivisti su ceo dan na terenu, gde dele hranu, lekove i zaštitnu opremu. Škrijelj naglašava da im pomoć doniraju preduzeća i pojedinci, ali i da, osim telefonskih poziva, koriste se i društvene mreže,

Novi Pazar je među prvima u Srbiji dobio Operativni tim, koji je formiran na inicijativu gradonačelnika Nihata Biševca.

Operativni tim čine predstavvnici 15 organizacija čije delovanje se zasniva na humanitarnom radu.

U timu su i članovi političkih partija, „koji su u ovom teškom trenutku zanemarili političko delovanje, dok su na zadatku pružanja pomoći, svi su jedno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari