Oprema za novi informatički kabinet u zrenjaninskoj “Tesli” 1ZRIKT donacija 3

Zrenjaninski IKT klaster, uz podršku kompanija članica Levi9 i VegaIT, obezbedio je opremu za novi informatički kabinet u okviru Elektrotehničke građevinske škole “Nikola Tesla”.

– Naši zaposleni, bivši učenici EGŠ “Nikola Tesla”, pokazali su izuzetno znanje, postigli dobre rezultate i brz napredak. Oni sami imaju samo reči hvale za školu, kvalitet obrazovanja i stručni kadar – istakla je Dragana Momčilović Tupanjac, predsednica Izvršnog odbora zrenjaninskog IKT klastera.

Direktorka škole Marija Servo zahvalila se Klasteru i kompanijama članicama na podršci. Navela da je, pored opremanja novih računarskih kabineta, u toku unapređenje internet mreže škole kao i drugi projekti koji će poboljšati rad ove obrazovne institucije.

Obrazovne profile u “Tesli” godišnje upisuje više od 200 učenika, pretežno IT usmerenja ili sličnih. Otvaranjem obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija na mađarskom jeziku, potrebe škole za adekvatnom opremom za sprovođenje nastave dodatno su povećane.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari