Oprez, moguća poledica 1Foto: EPA / GRZEGORZ MOMOT

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo, jer je bog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice.

Putevi Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta – auto-putevi kolovozi su vlažni i snega nema, ali se preporučuje oprezna vožnja. Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Požarevca, Novog Pazara, Subotice, Zaječara.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Mačve, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Čačka,
Beograda.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Niša, Mačve, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka i Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari