Na inicijativu opozicionih odborničkih grupa SNS, SPS i Zajedno – Veroljub Verko Stevanović ( ZZŠ, SPO, LDP ) u Batočini je po hitnom postupku održana vanredna sednica Skupštine opštine, na kojoj je usvojen zaključak da se iskoriste sve preostale mogućnosti da u toj šumadijskoj varoši opstane Sudska jedinica kragujevačkog Osnovnog suda, čije je gašenje predviđeno Nacrtom zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, koji je već ušao u skupštinsku proceduru.


Vanrednoj sednici SO prethodio je sastanak predstavnika odborničkih grupa sa predsednikom opštine Batočina Radišom Miloševićem (DS), koji je, kako tvrde opozicioni odbornici, sa ogromnim zakašnjenjem, od predstavnika stranaka koje čine Vladu Srbije, zatražio saradnju i pomoć u rešavanju ovog problema. Najavljeno gašenje Sudske jedinice, smatraju u opoziciji, „nedvosmisleno ukazuje na činjenicu da lokalna vlast u Batočini nema ni kredibiliteta ni moći za rešavanje najelementarnijih potreba svojih građana, čime se ponovo pokazuje opravdanost zahteva vezanih za smenu i prekomponovanje vlasti u ovoj opštini, što se uskoro i očekuje“.

Srđan Biorac, funkcioner Zajedno za Šumadiju, za naš list kaže da će, ukoliko ta varoš ostane bez Sudske jedinice, isključivu odgovornost za to snositi aktuelna opštinska vlast. „Eventualno gašenje Sudske jedinice biće samo još jedan od razloga zbog kojih će lokalna vlast u Batočini biti smenjena, i to uskoro“, poručuje Biorac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari