Opštinsko veće Inđije podržalo osnivanje lokalne internet televizije 1Foto: Pixabay/Pavlofox

Članovi Opštinskog veća Inđije prihvatili su inicijativu Turističke organizacije Inđija da se u okviru novih delatnosti otvori internet televizija u njenom vlasništvu, piše danas portal In medija.

S obzirom na to da je država Srbija izašla iz vlasničke strukture medija tokom procesa koji je započet pre dve decenije, ukoliko bi Skupština opštine prihvatila promenu statuta Turističke organizacije došlo bi do kršenja predviđenih strategija u oblasti medija.

Na sednici Skupštine opštine Inđija koja je zakazana za 30. decembar odbornici će razmatrati predlog dopune Statuta TO Inđija, prema kojem bi bila nova delatnost proizvodnja i emitovanje televizijskog programa.

Kako se navodi u predlogu o kome če odbornici raspravljati, Turistička organizacija opštine Inđija planira da u narednoj godini pokrene sopstvenu internet televiziju namenjenu promociji turizma u Inđiji.

Izvršni direktor Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i stručnjak u oblasti medijskog prava, Veljko Milić, smatra da ta odluka nije nije u skladu sa strateškim opredeljenjem države da izađe iz medija.

„Strateško opredeljenje države prilikom donošenja medijske strategije je bilo da države izađe iz vlasništva nad medijima. To opredeljenje je zadržano i sada. Zbog toga, bilo koja organizacija čiji je osnivač republika, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava ne može biti osnivač medija“, objašnjava Milić.

Prema istom predlogu, dopunjavaju se delatnosti turističke organizacije: delatnost restorana i ugostiteljskih objekata, usluga pripremanja i služenja pića, trgovina na malo u nespecijalizovanim prodavnicama, pretežno hranom, pićima i duvanom zatim trgovina na malo poštom ili preko interneta, prevoz putnika unutrašnjim plovnim putevima.

Takođe, kao nova delatnost Turističke organizacije opštine Inđija navodi se i delatnost kampova, auto-kampova za turističke prikolice, a TO Inđija mogla bi da obavlja i delatnost zabavnih i tematskih parkova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari