Optužbe vlasti mogu da ugroze bezbednost Miodraga Majića 1Foto: Stanislav Milojković

Nove izjave poslanika narodne skupštine ne samo da su se oglušile o pozive strukovnih udruženja, već su pooštrile optužbe na račun sudije Miodraga Majića.

Podsećamo da se celokupan skup uvreda, diskreditacija i insinuacija na račun sudije Majića, odigrao zbog njegovog gostovanja u emisiji Utisak nedelje, u kojoj je argumentovano iznosio stručne stavove, saopštio je Centar za pravosudna istraživanja (CEPRIS).

U saopštenju koje su potpisali članovi Upravnog odbora CEPRIS-a ističe se da je sudija Majić zbog izlaganja stavova koji su suprotni stavovima vladajuće većine, u Narodnoj skupštini optužen za neka od najtežih krivičnih dela (“deo šire zavere protiv Aleksandra Vučića”).

„Optužbe ove vrste ne samo da narušavaju elementarna pravna i etička pravila u odnosima između grana vlasti, dostojanstvo sudijske funkcije, naučni, kulturni i društveni angažman Miodraga Majića, već mogu da dovedu i do ugrožavanja njegove bezbednosti“, stoji u saopštenju koje su potpisali bivša predsednica Vrhovnog suda Vida Petrović Škero, sudija Višeg suda u Beogradu Aleksandar Trešnjev i profesori Pravnog fakulteta u Beograudu Miodrag Jovanović i Goran P. Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.