Optužen jedan od braće Hofman, protiv drugog odbačena krivična prijava 1Foto: N1

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv M. V., jednog od braće Hofman, osumnjičenog za zlostavljanje i mučenje u odnosu na oštećenog A. A. Krivična prijava protiv njegovog brata Lj. V. je odbačena zbog nedostatka dokaza.

Tužilaštvo je tražilo produžetak pritvora za M.V. zbog opasnosti od bekstva.

Za njega je predložena kazna zatvora od godinu dana, kao i da se sud u Beogradu proglasi mesno nenadležnim jer je delo izvršeno u Irigu, pa da sud uputi spise predmeta Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici.

Kada je reč o drugom bratu Hofman Lj.V. odbačena je krivična prijava „budući da nema dokaza da je isti prisustvovao kritičnom događaju, odnosno da nema dokaza kojim bi se potkrepila opravdana sumnja da je. učinio krivično delo Zlostavljanje i mučenje“, navelo je tužilaštvo.

Tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu protiv braće za drugo krivično delo zlostavljanje i mučenje, jer je nastupila zastarelost krivičnog gonjenja.

U odnosu na oštećene A. A. i D. I., kao i u odnosu na svedoka R. N., čijim iskazima tužilaštvo nije poklonilo veru, a koji su u suprotnosti sa drugim izvedenim dokazima, a naročito imajući u vidu video zapis predmetnog događaja, tužilaštvo je formiralo predmet kako bi se utvrdilo da li se eventualno stiču sva bitna obeležja krivičnog dela davanje lažnog iskaza ili krivičnog dela ometanje pravde ili nekog drugog krivičnog dela.

Podsetimo, braća Hofman su uhapšena nakon niza objava na društvenim mrežama na kojima se vidi njihovo nasilničko ponašanje. Na jednom snimku se vidi kako Miljan Vidović Hofman, inače kik-bokser, maltretira i udara muškarca u hodniku nekog objekta.

Na snimku se vidi kako Vidović, polunag, udara dostavljača.

On je u jednom trenutku govori: „Što si slao mojoj ženi poruke?“.

pre toga je osvanuo snimak na kome maltretira konobara. Nakon tog snimka oglasio se i muškarac objekta koji tvrdi da je gazda i da je sve bila šala.

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović našli su se u centru pažnje i u BiH i Srbiji nakon što je objavljen video u kojem prete vlasnicima ugostiteljskih objekata i konobarima.

Prvo je objavljen snimak Ljuban Vidovića kako s grupom nepoznatih ljudi u Modriči u BiH obilazi ugostiteljske objekte i preti vlasnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari