Optužnica protiv Aleksića ponovo vraćena na ispravku Višem javnom tužilaštvu 1Foto: N1/Printscreen/Youtube/AgapeShow

Optužnica protiv vlasnika dramskog studija „Stvar srca“ Miroslava Mike Aleksića (68), osumnjičenog za silovanje i nedozvoljene polne radnjea, ponovo je vraćena na ispravku Višem javnom tužilaštvu, javljaju mediji, a prenosi agencija Fonet.

Optužnica je vraćena u četvrtak na doradu, potvrđeno za Večernje novosti u Tužilaštvu. I Radio-televizija Srbije javlja, pozivajući se na Tanjug, da je Viši sud ponovo vratio tužilaštvu na ispravku optužnicu. Kako se navodi. krajem aprila je optužnica vraćena zbog formalne neispravnosti, nakon čega je tužilaštvo podnelo ispravljeni akt 21. maja.

Sada je, utvrđujući formalnu ispravnost, sud ustanovio da optužnica sadrži određene nedostatke i vratio je tužilaštvu na ispravku.

Pošto optužnica bude ispravno sastavljena, sud će je poslati optuženom i njegovom braniocu na odgovor, a potom će razmatrati ima li mesta potvrđivanju optužnice u smislu osnovanosti sumnje da su počinjena krivična dela, javlja RTS.

Optužnicom od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njemu je 21. maja za još trideset dana Viši sud produžio pritvor zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Aleksić je u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari