Ekološke organizacije organizuju protest zbog otimanja zemlje 1Foto: Serbia Zijin Copper

Ekološki ustanak, koalicija “Moramo” i meštani Slatine, Krivelja, Metovnice i ostalih sela kod Bora pozvali su danas građane na protest ispred kineske ambasade u Beogradu, koji će biti održan u nedelju, 27. marta, u 13 časova.

„Dok ‘Ziđin’ iz naše zemlje iznosi tone bakra i zlata, građanima Srbije se oduzima zemlja i pravo na slobodu kretanja!“, navode organizatori protesta. U saopštenju se podseća da je policija prošlog vikenda sprečila meštane borskih sela da dođu u Beograd. Zaustavljeni su kod Paraćina i zadržani četiri sata na auto-putu.
„Obespravljeni građani Srbije neće ćutati pred sramnim otimanjem resursa i ponižavanjem. Pozivamo sve građane i ekološka udruženja da se priključe konvoju.Srbija neće biti kolonija!Moramo da stavimo tačku na trovanje i otimanje zemlje.Moramo, za zemlju, vodu ,vazduh i slobodu!“, poručuje se u saopštenju.
Polazak konvoja iz Slatine je u nedelju u 8 časova. U 13 časova biće okupljanje ispred zgrade Pinka, Neznanog junaka 1, u Beogradu, odakle će krenuti u šetnju do Ambasade Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari