Ekološki ustanak odlaže protest "Bitka za Generalštab": Nije vreme za protest dok Srbija i region tuguju zbog zločina nad devojčicom iz Bora 1Foto: Miroslav Dragojević/ Danas

Ekološki ustanak saopštio je da odlaže protest „Bitka za Generalštab“ ispred Genelastaba najavljen za subotu u 12 sati i konferenciju za novinare najavljenu za danas u holu Narodne skupštine.

Kako se dodaje, o novom terminu javnost će biti naknadno obavestena.

„Nije vreme za protest dok cela Srbija i region tuguju zbog monstruoznog zločina nad dvogodišnjom devojčicom iz Bora“, navodi se u saopštenju.

Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka, prvi je u javnosti skrenuo pažnju na odluku vlasti da će zgrade Generalštaba koje su polusrušene u NATO bombardovanju Srbije 1999. biti ustupljene zetu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, za gradnju hotela.

Jovanović je rekao novinarima da je ministar građevinarstva Goran Vesić u ime Vlade Srbije potpisao memorandum o razumevanju kojim se lokacija na kojima je bombardovana zgrada Generalštaba u centru Beograda „poklanja“ američkim ofšor firmama „Kushner Realty“ i „Atlantic Incubation Partners LLC“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari