Ekološki ustanak pokrenuo peticiju protiv poklanjanja zgrada Generalštaba i za otvaranje memorijalnog centra 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Ekološki ustanak pokrenuo je peticiju „za sprečavanje poklanjanja kompleksa zgrada Generalštaba ofšor kompanijama i pokretanje inicijative da se na toj lokaciji umesto „Beograda na vodi 2“ izgradi memorijalni centar posvećen žrtvama NATO agresije 1999. godine“.

Oni će sutra održati konferenciju za medije ispred zgrade Generalštaba u 13 sati, na kojoj će predstaviti peticiju.

U peticiji oni navod da je „Vlada Republike Srbije potpisala Memorandum o razumevanju sa kompanijom Kushner realty LLS iz Merilenda u vezi „revitalizacije i razvoja lokacije“ na mestu sadašnjeg Generalštaba, koji je 2005.godine proglašen za kulturno dobro od velikog značaja.
U predlogu Vladi za donošenje Zaključka kojim bi se Goran Vesić ovlastio da sa povezanim firmom Kushner realty LLS – Atlantic incubation partners LLC ( offshore kompanija) otvori privredno društvo na teritoriji Srbije, kojem bi Vlada RS dala ovo zemljište u zakup na 99 godina, bez naknade sa mogućnošću pretvaranja u pravo svojine, bez naknade, jasno je da bi ova lokacija bila trajno uništena izgradnjom verovatno hotela ili poslovno- stambenog kompleksa, koji je potpuno neprimeren“, navodi se u tekstu peticije.

Zahtev potpisnika peticije je da se na lokaciji kompleksa zgrada Generalštaba koje predstavljaju kuluturno istorijsku celinu, izgradi Memorijalni centar posvećen žrtvama NATO agresije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari