Požarevački tradicionalni Ving Čun kung fu klub je posle nedavno održanog gostovanja na demonstracijama borilačkih veština u Vršcu gde je svojim atraktivnim nastupom oduševio sve prisutne mnogobrojne gledaoce, dobio poziv za učešće na 7. regionalnom prvenstvu Srbije u karateu i borilackim vestinama koje je održano u Kraljevu.

Ovaj tradicionalni turnir u organizaciji Majstora karatea Zorana Jakovljevica je jedno od najrenomiranijih i najmasovnjih takmičenja ove vrste u Srbiji.

Sedmo regionalno prvenstvo Srbije u karateu i borilačkim vestinama održano je prošle nedelje u Kraljevačkom sportskom centru. Osnovna ideja organizatora je, da takmičenje bude organizovano u više disciplina kako bi različite škole borenja mogle ravnopravno da se nadmeću i prikažu svoju veštinu i umeće, a takođe je cilj bio i da se promoviše masovno vežbanje borilačkih veština.

Na samoj manifestaciji bilo je više disciplina od kojih treba navesti: samoodbranu, kata nastupe, maršal arts deminstracije, kumite sport borbe, tamešivari (razbijanje tvrdih predmeta rukama i nogama) i mnoge druge stilske discipline. Učešće su uzeli brojni karate klubovi iz cele Srbije, aikido, džudo, kudo, tekvondo, ninđucu i džiudžicu klubovi, a požarevački klub je bio jedini predstavnik kineskih borilačkih veština.

Požarevački klub je nastupio sa 13 takmičara, predvođenih trenerom Mikić Dejanom, od kojih su svi osvojili više medalja u nekoliko disciplina. U disciplini Maršal arts nastupio je ceo klub ekipno i za svoj nastup osvojio je prvo mesto, svi učenici pojedinačno zlatne medalje i klub pehar. U disciplini tamešivari Instruktor Marko Mijatović osvojio je zlatnu medalju, asistenti Vuk Mirosavljević srebrnu i Bojan Stokić bronzanu. U istoj diciplini ali u pionirskoj konkurenciji Stefan Tasevski je osvojio bronzu a Ilija Ivković cetvrto mesto. U ženskoj konkurenciji Majstor Irena Vavić osovjila je srebrnu medalju. Na početku same manifestacije prilikom defilea i pozdravnog govora treneru Mikić Dejanu ukazana je izuetna čast od strane organizatora dodelom specijalne plakete za doprinos razvoju i promociji borilačkih veština u našoj zemlji.

Treba napomenuti da je konkurencija bila izuzetno jaka i da je nastupilo više od 300 takmičara iz 30- ak klubova iz svih regiona Srbije. Takođe treba napomenuti da je Požarevački klub bio jedini predstavnik Braničeskog regiona i svojim nastupom kao i osvajanjem prvog mesta dostojno reprezentovao kako svoj region tako i sam grad Požarevac. Takođe treba pomenuti da je turnir organizovan na svetskom nivou i da su suđenje vodile internaionale sudije, vrhunski masjtori u svom domenu borenja što ukazuje na samu vrednost i težinu ove manifestacije

Skor požarevačkog kluba je 18 medalja, 14 zlatnih, dve srebrne i dve bronzane.

Na turniru su boje našeg kluba i grada branili: Dejan Mikić, trener, Irena Vavić, majstor, Marko Mijatović instruktor, asistenti: Vuk Mirosavljević i Bojan Stokić, kao i učenici: Snežana Mijatović, Ana Ćirković Filipović, Marija Ivković, Ilija Ivković, Stefan Taševski, Marko Radosavljević, Predrag Jocić i Nenad Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari