Oslobođenje: Dumanović borbu nastavlja unutar policije 1Foto: N1

Pokret Oslobođenje saopštio je danas da je jedan od osnivača te organizacije Milan Dumanović zamrznuo članstvo u pokretu, a nakon presude kojom je vraćen na posao u policiji.

U Oslobođenju ističu da je takva odluka potpunosti u skladu sa zakonom, koji aktivnim pripadnicima MUP-a zabranjuje političko delovanje.

Iz ovog pokreta podsećaju da je Dumanović pre pet godina otpušten iz Uprave kriminalističke policije nakon sukoba sa Dijanom Hrkalović i “strukturama SNS i kriminalnih klanova unutar policije”, a da je vraćen na posao odlukom Upravnog suda, krajem prošle godine. Dumanović se i dalje nalazi pod suspenzijom u MUP-u.

“Dumanović će borbu za više pravde u Srbiji nastaviti kroz sindikalni rad, gde je bio aktivan i pre nezakonitog otkaza”, kaže ovim povodom Nikola Kosović, generalni sekretar Oslobođenja.

On ističe da pokret Oslobođenje u potpunosti poštuje zakone po ovom pitanju.

“Policija kao institucija mora da bude politički neutralna. Naš pokret se bori za društvo gde se ljudi poput Milana Dumanovića neće baviti politikom, već poslom za koji su se školovali i u kome su najbolji”, dodaje Kosović.

Prema njegovim rečima, policija je pod kontrolom SNS koji je „zloupotrebljava za kriminalne i koruptivne radnje“, ali pošteni policajci uz pomoć celog društva moraju da ustanu i menjaju takvo stanje.

Iz ovog pokreta su se zahvalili Dumanoviću na dosadašnjoj aktivnosti i istakli nadu da će “zajedno sa poštenim kolegama očistiti policiju i vratiti ovu službu na mesto koje joj pripada, u oslobođenoj Srbiji”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari