Osnovan "Regionalni centar za upravljanje otpadom": Novi Sad dobio još jedno javno preduzeće 1Foto: A. L/Danas

Odluka o osnivanju ovog preduzeća, ali i desetine drugih odluka na dnevnom redu, usvojene su danas bez rasprave u Skupštini grada Novog Sada.

Sednica je, kako piše 021.rs, trajala tek nešto više od jednog sata koliko je bilo potrebno predsednici Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović da pročita naslove svih odluka.

Vladajuća većina iz Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Jedistvene Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara glasala je za predložene odluke, dok su protiv bili odbornici Srpske radikalne stranke.

Ostali opozicioni odbornici iz Nove demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije i Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu ni bili u sali.

Odbornica SRS-a Snežana Mušicki je, povodom osnivanja novog JKP-a, rekla da se njihov stav nije promenio i da su protiv sadašnjeg plana Regionalne deponije na lokaciji trenutne Gradske deponije.

Smatraju da se time neće rešiti problem odlaganja otpada, a sa druge strane, ugroziće se dodatno životna sredina i pogoršati uslovi života ljudi koji žive u okolini, jer će se sada tu odlagati otpad iz celog Južnobačkog okruga.

Novoosnovana gradska firma „Regionalni centar za upravljanje otpadom“ biće 15. novosadsko javno preduzeće. Sedište će imati na mestu buduće Regionalne deponije, što obuhvata širi prostor sadašnje Gradske deponije.

Ovo preduzeće neće biti samo novosadsko, jer će u njemu manjinske udele imati i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari