U okviru Božićne škole sportova u Pirotu radi i Škola crtanog filma i animacije. Školu vodi ilustrator i dizajner, saradnik Grafičko-izdavačkog preduzeća Pi-pres Vladimir Mančićkoji je okupio četrdesetak polaznika iz pirotskih osnovnih škola, koji su umesto sporta izabrali likovnu umetnost i na taj način iskoristili svoj zimski raspust.

Mančić je veoma zadovoljan što je u okviru Božićne škole sportova omogućeno deci koja nisu posebno naklonjena sportu da sebe pronađu u umetnosti i tako iskoriste svoj raspust.

– Želim da im razvijem ljubav prema animaciji i pokretnim slikama. Ovo je prva ovakva škola, ali se nadam da će se ona nastaviti kasnije.Veoma sam iznenađen ovako velikim interesovanjem. Deca brzo uče i vidim da oni to što rade vole i razumeju – kaže Mančić, dodajući da su većuradili dosta toga i da škola traje do 15. januara.

Škola radi u prostorijama Sportske dvorane Kej. Polaznici kažu da im se rad u školi jako sviđa i da se raduju što će od Vladimira Mančića naučiti osnove animacije.

– Došla sam u ovu školu zato što volim da crtam. Volim likovno, a posebno me zanimaju animacije i kako nastaje crtani film. Jedva čekam da vidim kako će sve to ispasti na kraju – kaže Maja, učenica trećeg razreda OŠ 8. septembar.

I njeni ostali drugari kažu da je rad u školi super i da bi voleli da se ona nastavi i posle zimskog raspusta.

– Lepo crtam i došao sam da naučim nešto novo, jer me uvek interesovalo kako se prave animirani filmovi. Ovo je prava prilika za to i voleo bih da se ova škola nastavi – kaže Jovan, učenik OŠ Sveti Sava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari