Osnovno tužilaštvo u Leskovcu podiglo optužnicu protiv Miroljuba Petrovića 1Foto: Printscreen/ BALKAN INFO - Zvanični kanal

Osnovno tužilaštvo u Leskovcu podiglo je optužnicu protiv pseudonaučnika i lažnog lekara Miroljuba Petrovića zbog toga što je bez dozvole za lečenje, putem čajeva i sokova „lečio“ dve osobe nakon čega su preminule.

Dok su porodice očajavale i tugovale zbog smrti svojih članova, popularna jutjub zvezda, tvorac rečenice „pod mač bato“ prao je ruke od odgovornosti i pretio porodicima. Nekoliko godina kasnije, Miroljub će definitivno biti na optuženičkoj klupi i odgovarati sa sve ono što je preko mejlova i „usluga“ u svom centru skupo prodavao svojim pacijentima.

Petrović se tereti za krivična dela nadrilekarstva i nadriapotekarstva, tj lečenje pacijenata od teških bolesti za šta nije imao nikakve dozvole nadležnih institucija. Kako su mediji tada pisali, Miroljub ih je lečio u improvizovaj bolnici putem čajeva, sokova i drugih tečnosti i uz to sarađivao ogromnu sumu novca.

Još 2019. godine je tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo istragu protiv Miroljuba Patrovića, koji je u javnosti poznat zbog svojih antivakserskih i nadrilekarskih stavova, nakon što ga je Biljana Jovanović javno označila kao odgovornog za smrt njenog brata Slavča Petrova (31), piše Nova.rs.

Tada nije bilo dovoljno dokaza, a Miroljub koji je u to vreme bio velika jutjub zvezda sa milionskim pregledima sakrio se od javnosti, a njegov postupak bio je duboko u fioci. Sada je došlo vreme da iz iste fioke izađu dokazi i optužnica protiv nadrilekara.

U pitanju su dokazi u vezi sa slučajem smrti mladića Slavča Petrova iz Skoplja i Marijana Batasa iz Novog Sada, koji su se „lečili“ u Prirodnjačkom centru kod Miroljuba Petrovića,

Da je Miroljub lečio pacijente od raznih bolesti i oboljenja neretko je i sam govorio u emisijama gde je gostovao i u kojima je reklamirao centar gde je pružao pomoć onima koja je neophodna. Često je isticao kako konvencionalna medicina nema nikakva znanja i veštine da bi lečila ljude i da najteže bolesti tretira na pogrešan način, umesto da se bolest pobedi tako što se će promeniti ishrana, način razmišljanja i krene sa zdravim životom.

Pseudolekar, vešt orator i kralj lakih i brzih klikova na taj način privukao je pažnju i teško bolesnog Slavča Petrova (31), koji se Miroljubu obratio jer je imao tumor na mozgu. Sve oko lečenja Slavča i njegove prerane smrti 7. januara 2019. godine ispričala je njegova sestra Biljana Jovanović. Prema njenim rečima, nakon što je porodica saznala da Slavčo ima tumor, bili su više nego potrešeni. Slavčo se dugo borio sa bolešču i teškim mislima, a onda se za pomoć obratio Miroljubu.

Nadrilekar lično je govorio Slavču da nikako ne ide kod lekara i da će mu kod njegovih tinktura biti bolje. Petrović je porodicu savetovao kako nema potrebe da se uzbuđuju, da se to brzo i lako rešava i preporučio „program ozdravljenja“ za nesrećnog Slavča.

Taj „program“ sadržao je isključivo „lečenje“ sokovima, koje naravno Miroljub proizvodi i pravi na svom imanju i koje naravno porodica Petrov mora da kupi. Terapija je trebalo da traje 30 dana, nakon čega bi navodno Slavčo ozdravio.

Petrović tvrdio da Slavčo „ima probleme sa demonima“

Slavčo je pio tinkture danima, nedeljama, posle čega je otišao na magnetnu rezonancu koja je utvrdila da mu nije ništa od bolje, te da se tumor čak malo i proširio. Sestra Biljana, ponovo je pisala Petroviću i saopštila mu vesti iz bolnice na šta je on rekao da „nije važno šta kaže magnetna rezonanca“.

„Bitno je kako se on oseća. Ako mu je bolje neka nastavi zdravo da živi i neka ne ide na pregleda“, napisao je tada Miroljub u prepisci koja je bila dostupna i u medijima. Petrović je oštro reagovao na to što su se uopšte obratili lekarima, priča Biljana, napisavši joj da se „ne bave glupostima i da im je on poslao jedinu terapiju koja može da mu pomogne“.

Slavčo je šest dana proveo u centru u vlasništvu nadrilekara, a kako Biljana tvrdi, dan u centru su naplaćivali 120 evra. Kako se zdravstveno stanje mladića nije promenilo ni nakon toga, Biljana je opet pisala Petroviću, a on im je odgovorio da ukoliko bi Slavčo bio „godinu dana u njihovom centru i živeo pod nadzorom stručnog lica, sigurno nikad ne bi imao epileptični napad“, kao i da „njen brat ima problem sa demonima“.

„Uništili ste dete, ja ne lečim – dajem savete“

Kako je tumor napredovao, Miroljub je bio sve neprijatniji prema porodici kojoj je nakon smrti Slavča kazao kako on nije vodio zdrav život i da su „uništili dete“.

Biljana je ceo slučaj iznela pred sud javnosti i pre nego što je reagovalo tužilaštvo sa Miroljubom se sastala licem u lice. Petrović je tada negirao da je kriv i poručio da „on ne leči ljude, već im samo daje savete kako da sami sebi pomognu“.

Miroljub je pisao Biljaninoj porodici i rekao kako misli da je ona dobra žena, ali da misli da je ona njega previše idealizovala i očekivala da joj spasi brata. Na kraju jedne prepiske, Petrović je čak počeo otvoreno da preti Biljani.

„Ne bih voleo da dođem u situaciju da treba da se branim po kanonima Leke Dukađina. Voleo bih da budemo prijatelji, a ne krvnici. Moraću da se branim iz svih oružja“, kazao je on.

Slavčo nije bio jedini slučaj „lečenja“ Petrovića, budući da je on istom vrste „terapije“ nastojao da izleči Marijana Batovca iz Novog Sada koji je preminuo od raka pankreasa. On je takođe koristio tinkture i koristio usluge „centra za lečenje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari