Osnovno tužilaštvo u Novom Pazaru nakon drugog konkursa i dalje bez svog šefa 1Foto: N. Kočović

Iako je sproveden kompletan postupak, testirani i ocenjeni kandidati, Državno veće tužilaca ni nakon drugog konkursa nije predložilo nikog za šefa Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru.

Konkurs je raspisan krajem 2021. godine, a pre dva meseca objavljena je i lista testiranih kandidata na kojoj je prvi bio zamenik tužioca u Višem tužilaštvu u Novom Pazaru Edis Arifović.

On je tokom vrednovanja stručnosti i osposobljenosti dobio maksimalnih 50 bodova, dok je za program organizacije i unapređenja rada Osnovnog tužilaštva sakupio 14,2 od maksimalnih 20 bodova, odnosno, ukupno 64,2 od maksimalnih 70.

Za šefa Osnovnog tužilaštva konkurisali su i zamenici u tom tužilaštvu Samir Bakić koji je od komisije DVT dobio 63,8 bodova i Muhedin Dedeić sa 63,6 bodova.

Inače, Arifović je bio prvi na listi (66 od 70 bodova) i na prethodnom konkursu koji je Vlada Srbije poništila jer joj DVT nije dostavilo predlog kandidata za Osnovnog javnog tužioca.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru bez konkursom izabranog šefa je od septembra 2020. godine, kada je tadašnji tužilac Nermin Koškovac otišao u penziju.

Od tad, kao vršioci funkcije tužioca, tim tužilaštvom rukovodile su Fatima Dacić, a potom i Azra Fetahović, koja je i dalje na toj poziciji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari