Oštećeno vozilo Televizije Požega 1

Vozilo Televizije Požega je oštećeno u subotu uveče na parkingu kod stadiona u tom gradu, a policija traga za počiniocima. Direktor televizije Zoran Kovačević je rekao za Danas da ne želi da „insinuira o tome ko su počinioci, te da bi to trebalo da istraži policija, koja je obavila uviđaj“.

On je objasnio da je automobil „putno“ oštećen na parikalištu kod gradskog gradskog stadiona, gde je bio propisno parkiran i vidno obeležen nalepnicima TV Požega, i da se to najverovatnije desilo oko 18 časova, posle fudbalske utakmice između požeške Sloge i užičkog tima Jedinstvo-Putevi.

– Na nekoliko mesta je ulubljena limarija i razbijeno je zadnje staklo. Pozvali smo policiju koja je obavila uviđaj i nadam se da će počinoci biti otkriveni, dodao je za Danas Kovačević i istakao da je od svih parkiranih vozila, oštećeno jedino vozilo te televizije, ocenivši da ga nisu oštetili navijači jer su, kako je rekao, oštećenja nastala posle njihovog odlaska sa stadiona.

Navodeći da o tom incidentu nije želeo da obaveštava javnost i policiju, niti da ga stavlja u kontekst aktuelnih političkih dešavnaja u Požegi, on je rekao da je ta televizija, na društvenim mrežama, izložena napadima i optužbama da radi u interesu opštinske vlasti, ali da je to ipak prijavio policiji, jer je u pitanju, kako je rekao, krivično delo.

Tu televizuju, koja je poslovala kao oštinsko javno preduzeće i koju su građani odbranili od gašenja u vreme režima Slobodana Miloševića, pre tri godine je za 39.000 evra kupio kruševački biznismen Radoica Milosavjević, koji je vlasnik još nekoliko medija u Srbiji. Deo požeške javnosti i opozicija zameraju toj televiziji na neobjektivnosti i bliskosti sa opštinskom vlašću i traže od nje da poštuje profesionalne standarde novinarstvai da objektivno izvešatava o svim dešavanjima u gradu.

Upravo je to bio i jedan od zahteva na protestima, koje Građanska incijativa „Protesti u Požegi“ organizuje od februara ove godine, kojima se traže ostavke čelnika lokalne vlasti, jer su nameravali da, za 12 miliona dinara iz opštinskog budžeta, za potrebe Sportsko-kulturnog centra, kupe parcelu i nedovršeni i nelegalni objekat čiji su vlasnici muž i dever Zorice Mitrović (SNS), predsednice SO Požega.

Osuđujući napad na imovinu TV Požega, predsednik opštine Milan Božić oglasio se danas saopštenjem i zatražio od državnih organa da pronađu i kazne počinioce, a potom poručio da se „nerešena pitanja i neslaganja, ne rešavaju nasiljem, već dijalogom i argumentima“.

Uz tvrdnje da je opštinska vlast „uzalud ukazivala na takve događaje i javnosti i nadležnim organima“, Božić je naveo da je „poslednjih sedmica bilo pretnji od strane pojedinaca i grupa građana“, ali nije naveo njihov identitet.

– Izražavamo nadu da je ovo samo čin nesavesnih građana ili čak vandala, koji su se nedolično i nasilnički poneli prema imovini TV Požega, i da će brzom i efikasnom akcijom nadležnih organa oni biti procesuirani i primereno kažnjeni, a s ciljem da se takve stvari u Požegi više nikada ne ponove“, naveo je Božić, uz žaljenje „što se miran i prosperitetan grad pretvorio u mesto gde se događaju takve stvari“. N.Kovačević

Grupa „Protesti u Požegi“ osudila nasilje

U ime Građanske inicijative „Protesti u Požegi“, koja već tri meseca organizuje mirne skupove protiv lokalne vlasti, Đorđe Stevanović je osudio napad i dodao da „niko iz te grupe nije ošetetio vozilo televizije, niti je ikome upućivao pretnje“. – Osuđujemo svaki čin nasilja, jer ga se gnušamo, a našim mirnim protestima zalažemo se za poštovanje zakona i za to da opštinski funkcioneri rade svoj posao u interesu svih građana, a ne pojedinih interesnih grupa, rekao je za Danas Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari