Osuđen Novopazarac na 11 godina zatvora jer je ranio dvoje ljudi 1Foto: N. Kočović

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Hidaeta A. (47), ugostitelja iz ovog grada, na 11 godina zatvora zbog teškog ranjavanja M.K. (41) i slučajne prolaznice M.M. (35) u decembru 2020. godine.

Sudsko veće ga je, većinom glasova, proglasilo krivim za izvršenja dva krivična dela teška telesna povreda i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja izrekavši mu za svako delo pojedinačne kazne.

Sud je utvrdio da je Hidaet A, nakon kraće rasprave sa M.K, sa kojim je od ranije bio u lošim odnosima, isplalio dva hica ka njemu, dok je sedeo u automobilu, od kojih mu je jednim naneo teške, a drugim lake telesne povrede. Za to ga je osudio na četiri godine zatvora.

Kada je M.K. krenuo da beži, ispalio je još pet hitaca ka njegovom automobilu, od kojih je jedan, kako je sud ocenio, iz nehata pogodio slučajnu prolaznicu M.M., udaljenu 81 metar, u predelu desnog dela grudnog koša, nanevši joj teške telesene povrede opasne po život.

Za to delo mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od tri godine.

Zbog nelegalnog nošenja nepoznate marke pištolja, kalibra devet milimetara, koji je nakon pucnjave bacio u reku, sudsko veće je Hidaeta A. osudilo na šest godina zatvora, odnosno, na jedinstvenu kaznu u trajanju od 11 godina zatvora.

Viši sud nije prihvatio kvalifikaciju koje je tražilo Više tužilaštvo da je Hidaet počinio teška ubistva u pokušaju, obrazlažući da on tom prilikom nije imao nameru da M.K. liši života, već “da ga samo teško telesno povredi”.

Nisu prihvaćeni ni argumenti odbrane okrivljenog da je tom prilikom delovao u nužnoj odbrani jer je M.K. bio naoružan, a što nisu pokazali materijalni dokazi.

Istom presudom, Viši sud je osudio i A.A. (25), Hidaetovog sina, na osam meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja. On je, kako je sud utvrdio, pokušao pesnicom da udari M.K. u glavu i nogom udarao po njegovom automobilu.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru i branilac okrivljenih imaju pravo žalbe na ovu presudu Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Ovaj događaj, koji se zbio u blizini Policijske uprave u Novom Pazaru, bio je jedan u nizu incidenata koji su se dešavali tih dana zbog čega je na nekoliko nedelja u ovom gradu bila raspoređena Žandarmerija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari