Otac osumnjičenog za ubistva kod Mladenovca uhapšen zbog sumnje da je nelegalno posedovao oružje 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Policija je uhapsila R. B. (55) zbog sumnje da je nelegalno posedovao oružje, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi u okolini Mladenovca našla i oduzela dve vojne dozvole za pušku, karabin sa optikom i za revolver.

Zaplenjen je i pištolj sa dva okvira, dve optike za lovačku pušku, revolver, nekoliko stotina komada municije različitog kalibra, kao i jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu,biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Podsećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su U. B. zbog postojanja osnova sumnje da je usmrtio osam osoba i 14 ranio.

On se sumnjiči da je u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio.

“Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila”, naveo je u saopštenju MUP.

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Šepšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka i 25 komada karabinske municije.

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari