"Otkrivanje eventualne pozadine i nalogodavca je u domenu čuda": Još nije otkriveno ko je pre dva meseca razbio automobil opozicionom odborniku iz Priboja 1Foto: Privatna arhiva

Slučaj demoliranja automobila odbornika “Zdrave Srbije” u Skupštini Opštine Priboj Nenada Anđića nije rešen ni posle skoro dva meseca iako postoje snimci sa kamera video nadzora na kojim se vidi vandalski čin.

Vozilo Anđića razbijeno je na Badnje jutro, na parkingu ispred Osnovne škole “Desanka Maksimović”, a na snimcima se vidi mladić koji prvo razbija staklo na automobilu parkiranom nedaleko od Anđićevog, odlazi, a potom se vraća, udara i razbija prozore i na njegovom automobilu.

“Iako postoje snimci, počinilac nije priveden, a otkrivanje eventualne pozadine i nalogodavca je već u domenu čuda. Obraćao sam se policiji, tražio sam da se više angažuju u istrazi, ali bez rezultata. Jedini pomak je odluka tužioca da dozvoli dodatne radnje koje policija treba da sprovede”, rekao je Anđić.

On je nakon demoliranja automobila izjavio da bi voleo da njegovo političko delovanje i nastupi u lokalnom parlamentu Priboja nisu povod.

“Na sednicama Skupštine sam kritikovao rad lokalnih vlasti u Priboju i ukazivao na neke nepravilnosti. Gajim zrno nade da to nije povod i voleo bih da nisam u pravu, da je u pitanju nešto drugo, da je napadač pijan, ali ne verujem. U tom slučaju ne bih morao da brinem za bezbednost. U suprotnom ne smem ni da pomislim u kom smeru ide Priboj”, poručio je.

Dodao je da utisak onih koji su pogledali snimak, pa i policajaca, da mu je automobil namerno oštećen.

“Napadač sve vreme kuca poruke na telefonu, pa postoji mogućnost da na početku nije dobio dobru informaciju i da je pomešao automobile, koji su oba crvene boje, pa se zato vratio i odradio posao. Da je bio besan ili pijan išao bi napred i razbijao sva vozila koja mu se nađu usput, ne bi se vraćao i ‘momački’ izlupao moj automobil”, kazao je Anđić.

Više iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari