Otkriven mogući razlog eksplozije fabrike u Leštanima 1foto (BETAPHOTO AP Photo)

Reporteri N1 sa lica mesta izvšetavaju o detaljima eksplozije koja se dogodila rano jutros u kompleksu firme „EDePro“, u Leštanima.

Jutros u 6:10 časova u kompleksu firme „EDePro“, u Leštanima, došlo je do eksplozije na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva.

Prema nezvaničnim informacijama do eksplozije je došlo na mašini koja se bavi prozvodnjom goriva protivgradnih raketa.

Policija je preventivno zatvorila sve prilaze fabrici, od isključenja sa auto-puta Bubanj potok u smeru ka Leštanima i od Leštana ka Bubanj potoku. Kako javlja reporterka N1, put je sada odblokiran i pored same fabrike se može proći, ali se stvaraju gužve.

Od meštana smo dobili informacije da ih je detonacija jutros probudila i da su u strahu, jer ovo nije prvi put da se desila eksplozija u ovoj fabrici. Boje se, kako su naveli, da to može još koji put da se dogodi, jer je jako opasno da fabrika koja se bavi proizvodnjom protivgradnih raketa nalazi u gradu.

Kako je saopštio MUP povređenih i poginulih na sreću nema.

Miris od eksplozije se i dalje oseća. Vatrogasci i policija su otišli sa lica mesta.

Podestimo da je u istoj fabrici došlo do eksplozije pre dve godine kada su poginala tri radnika, 16 je tom prilikom povređeno i zbog velike i jake detonacije došlo je do oštećenja 70 kuća koje su se nalazile u blizini fabrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari