Otkriven spomenik patrijarhu Pavlu (FOTO)

Ostavite komentar


  1. Ko mu diže spomenik, nisu dostojni cipele da mu čiste… Sve je ovo farsa i skupljanje poena, ono što je naš poslednji Patrijarh radio u životu ostaje samo u glavama i sećanjima njegovih vernika. Otkada si nas napustio, za mene crkveni „velikodostojnici“ više ne postoje. Laka Ti zemlja, ljudino

    1. Apsolutno! Pogledajte u Leposaviću spomenik patrijarhu, predivan je, kao da je živ čovek, a ne spomenik.

    1. Slažem se. Spomenik zaista užasno izgleda. Oprosti me bože, kao da vrši nuždu. Sramotno.

  2. Spomenik je odvratan. Ne lici ni na sta a najmanje na patrijarha. Kao da je pravljen od blata sacuvaj me boze i sakloni.

  3. Umesto što je ova masonsko trilateralna banda spiskala pare na tupavu rasvetu kao da smo Las Vegas, mogli su da naprave spomenik dostojan duhovnog vodiča našeg naroda. Ovaj spomenik je najblaže rečeno jadan. Patrijarh Pavle zaslužuje spomenik visine jarbola koji su toliko najavljivali. Sramota me je gde živim.

  4. Šteta što autor nije uradio jedan prigodan spomenik patrijarhu, na primer, kako venčava Arkana. Pošto i Arkanu treba da dignemo jedan.

  5. “Glas razuma” od versko-crkvenog poglavara je metodološki nemoguć, oksimoron(ski) je! “Budimo ljudi iako smo Srbi” jedan je od patrijarhovih “putokaza”! Kad ga je Arkan “proglasio” za vrhovnog komandanta njegovih Tigrova, patrijarh je ćutao! Kad su službenici SPC-a blagosiljali (i celivali) zastave (uglavnom) paravojnih jedinica, patrijarh je ćutao!…

  6. Ako je autor spomenika hteo da se sprda sa ovim covekom onda je postigao cilj – kombinacija socijalrealistickog Vuka Karadzica i coveka koji vrsi nuzdu – a ako je hteo nesto drugo onda je ovo cist promasaj. Kao i obicno.

  7. Ko Boga vas molim ne ulepsavajte BG nimalo vise.
    Bolje bi bilo da ste potrosili te pare u kafani bar ne bismo znali kako harcite nase pare. Bruka pa eto ti.

  8. Svi ovi polupismeni negativni komentari su od onih koji misle da je Pollock samo “prosipao farbu”, da je Giacometti folirant sa anoreksičnim skulpturama, Itd. Ignorancija je tužno stanje duha. Zato se manite vaših kritika i nastavite da kacite uramljene Cecine postere na vaše zidove sa šarenim tapetama.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.