Otkud Vučiću ikona iz 19. veka koju je poklonio Putinu?

Gde srpski zvaničnici nabavljaju umetnička dela za poklon, i poštuje li naša vlast propisane procedure

Ostavite komentar


  1. Iz Narodnog muzeja vlastodrsci dele nase umetnicko blago svakodnevno. Narod ih je birao da kradu, ruse mostove na Savi kod Beograda na vodi i dele nase umetnine.

  2. Nadaleko poznata porodica kolekcionara umetnina i ostalih vrednih sitnica (medju ostalim imaju i jednu slabo ocuvanu Srbiju), mogu slobodno da poklone stogod im se hoce. Ima se, moze se!

  3. Za poklon ruskom Predsendiku se valja potruditi i da to bude upecatljivo i da je veza srpsko ruskog prijateljstva koja traje vise decenija.

    1. Istine radi treba reći da ni Narodni muzej ni Srbija nisu vlasnici vraćenih slika Nikojaja Reriha. Neposredno pred Drugi svetski rat organizovana je njegova izložba i slikenisu vraćene. Moguće je da je muzej dobio na poklon jednu sliku ali ne sve.

    1. Predsednik Republike Srbije je dao poklon predsedniku Ruske Federacije poklon, kao gest prijateljstva izmedju dve zemlje.

  4. Mozda je ikona ostala negde zaturena posle velike pljacke Skupstine 2005. godine. Razmislite i o tome.

  5. Rusija nam je prijateljska zemlja i Vladimir Putin covek koji mnogo voli nasu zemlju,nas narod,nase svetinje.Nemojte pricati neke stvari u koje niko nece da vam poveruje

  6. Mi sa Rusijom možemo da sklapamo samo „gubitaške dogovore“.Na druge Rusija ne pristaje.Sračunajte koliko nas koštaju „dogovori“ sa Rusijom (NIS, kupovina vojnog otpada za Vojsku, raznorazni „tokovi“, sada Miroslavljevo jevanđelje, bezočno iscepano i ukradeno, to kada od lopova otkupljujete stvari koje vam je ukrao.Kada neko kaže rusi ili Rusija, odmah gledam gde mi je buđelar.

    1. Na žalost, teško je to dokazati narodu. Braća Rusi, braća Kinezi, a mi sve tonemo dublje i dublje.

    2. Rusi sve rade za interes. Vole Bugare a nas iskorišćavaju. Samo naivni i oni koji ne poznaju istoriju veruju u njihovo iskreno prijateljstvo.

      1. Kad vole Bugare, što su ušli na našoj strani u Prvi svetski rat, i ratovali protiv istih Bugara?

  7. Ma kakva ikona, to mu je od dede ostalo, nego mene brine rasprodaja naših života.

    1. To nije bio privatni poklon, već protokularni, od predsednika države, drugom predsedniku.

Ostavite komentar


Društvo

MUP: Šesnaestogodišnjak zapalio vagon BG voza u Batajnici 10

MUP: Šesnaestogodišnjak zapalio vagon BG voza u Batajnici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u saradnji sa Odeljenjem za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu rasvetlili su paljenje vagona „BG voza“ koje se dogodilo sinoć, 18. aprila u naselju Batajnica i podneće krivičnu prijavu protiv šesnaestogodišnjaka za krivično delo izazivanje opšte opasnosti, saopštio je MUP.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.