Zoran Milovanović, bivši „otporaš„ iz Požarevca, podneo je prijavu okružnom javnom tužiocu Draganu Petroviću, u kojoj navodi da mu je njegov zamenik, Dmitar Krstev, prethodnih meseci upućivao ozbiljne pretnje. U prijavi je navedeno da Milovanović ima svedoke koji mogu da potvrde da mu je Krstev u više navrata pretio sledećim rečima: „ja ću njemu doći glave“, „ja ću njega sahraniti“, „namestiću mu robiju“, „taj mali će nestati“.

Milovanović kaže da je prijavu podneo jer je reč o ozbiljnim pretnjama, kojima se ugrožava njegova sloboda kretanja i življenja.

– Smatram da mi Dmitar Krstev upućuje ove pretnje u znak osvete, jer sam javno govorio na koji način sam odustao od gonjenja Marka Miloševića zbog slučaja „motorna testera“ u diskoteci „Madona“, rekao je Milovanović.

Milovanović je 18. jula 2005. godine promenio iskaz protiv Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, tvrdeći da se ne seća da mu je ovaj pretio motornom testerom. Službenu belešku na osnovu ove promene iskaza, sačinio je tadašnji okružni tužilac, Dmitar Krstev, na osnovu koje je obustavljen krivični postupak protiv Marka zbog prinude nad Milovanovićem, uz povlačenje Interpolove poternice koja je za njim bila raspisana.

– Dana 17. jula 2005. godine, u prostorijama SPS-a u Beogradu, dat mi je interni ugovor, u kome se od mene traži da odustanem od gonjenja Marka, a za uzvrat se garantuje bezbednost mene i moje porodice. Rečeno mi je da je iz vrha Republičkog tužilaštva spremljena službena beleška koju treba samo da potpišem pred okružnim tužiocem Dmitrom Krstevim u Požarevcu, što sam ja i učinio – rekao je Milovanović. O pozadini povlačenja ovih optužbi, Milovanović je javno progovorio početkom prošle godine, čime se, kako navodi, zamerio Krstevu.

– Zbog pretnji koje mi Krstev upućuje, obratio sam se okružnom tužiocu Draganu Petroviću, ministarki pravde Snežani Malović i državnom sekretaru Ministarstva pravde Slobodanu Homenu, od kojih očekujem da preduzmu odgovarajuče mere kako bi moja bezbednost bila zaštićena – rekao je Milovanović. Zamenik okružnog tužioca, Dmitar Krstev, izjavio je da ne može da komentariše prijavu Milovanovića, jer je još uvek nije video, niti je upoznat sa njenim navodima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari