Otpušteni radnici Geoksa: Nismo verovali u ono što se najavljivalo još pre godinu dana 1Foto: EPA-EFE/ ARMANDO BABANI

Nakon što je danas uglavnom preko društvenih mreža većina radnika Fabrike obuće kompanije Geoks i zvanično obavešteni da je pokrenut postupak likvidacije i dalje su u čudu.

– Slušali smo o svemu što sada jeste realnost još pre godinu dana,a danas smo definitivno na ulici,ušta nismo verovali iz sve priče i obećanja premijerke i predsednika Srbije. Strašno je sve ovo – kaže jedna od radnica Geoksa,za Danas,nakon što je obavila i konsultacije sa advokatom,koji nije mogao da nađe nikakvo rešenje u aktuelnom postupku likvidacije preduzeća.

– Sve je odavno bilo poznato,a mi smo previše imali poverenja u premijerku i predsednika,sada je socijalno dno vidljivo – još jedan je utisak koji beleži novinar Danasa.

Od kada je Danas prvi objavio vest o zatvaranju fabrike, usledili su cinično-zluradi tekstovi na pojedinim lokalnim portalima, kao i potpuno ignorisanje izjava radnika koje je donosio Danas.

Fabrika obuće u Vranju u sastavu kompanije u Vranju otvorena je 31. januara 2016. godine.

Fabriku su svečano otvorili tadašnji premijer Aleksandar Vučić i Mario Moreti Polegato, jedan od vlasnika Geoksa.

Tada je objavljeno da je ova grinfičd investicija u Vranju koštala 15,8 miliona evra, od čega je država Srbija izdvojila 11,25 miliona evra, dok je Grad Vranje u uređenje zemljišta za izgradnju hale, na oko četrdeset hiljada kvadrata, izdvojio iz lokalnog budžeta više od sto miliona dinara.

Danas sve je zapustelo, a posle procesa likvidacije industrijska hala i zemljište na kome je ona sagrađena ostaje u vlasništvu Kompanije Geoks i prema aktuelno važećim propisima samo Italijani mogu da je prodaju nekom drugom.

Nakon što dobiju pravosnažna rešenja o prestanku radnog odnosa 1.200 radnika Geoksa iz Vranja imaće pravo na nadoknadu od Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari