Književnik iz Niša Zvonko Karanović preksinoć je u Sportskoj hali „Kej“ u Pirotu otvorio 11. salon knjige i grafike, koji pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Pirot organizuje Dom kulture iz ovog grada. Prisutne je pozdravio i direktor Doma kulture Miško Ćirić , kao i predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.

– Stigla je ekonomska kriza i tranzicija, para je nedovoljno i za sam život. Knjižare se zatvaraju, nekada velike i ugledne izdavačke kuće se gase ili tavore, pisci odavno ne mogu da žive od svog pisanja. Pa, ipak, knjiga opstaje jer nikakva nemaština ne može odvratiti ljude od čitanja, jer bez knjige čovek bi bio samo još jedna biološka vrsta u prirodi – rekao je Karanović.

Posle otvaranja, usledilo je i književno veče Marine Rajević Savić, a književne večeri ovih dana, pored ostalih, imaće Ljubivoje Ršumović, Radoslav Lale Pavlović, Zoran Petrović Piroćanac, Brana Crnčević , Miroslav Toholj, Aleksandar Jerkov, Vanja Bulić, Marko Vidojković…

Sa samoj završnici Salona, na kojem ove godine učestvuju 34 izlagača, biće dodeljena sajamska priznanja i nagrade za kratku priču na konkursu Doma kulture. Cena ulaznice za odrasle je 50, za decu 30 dinara, a porodične ulaznice koštaju 100 dinara. Salon traje do 16. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari