U selu Poljska Ržana nedaleko od Pirota otvorena je rekonstruisana osnovna škola koju je finansirala Vlada SAD. Radovi na njenoj rekonstrukciji i dogradnji trajali su dva meseca, a izvođač radova je bio pirotski „Tigar Incon“.

Svečanosti otvaranja nove škole prisustvovali su visoki funkcioneri Ambasade SAD u Beogradu – vojni ataše potpukovnik Džon Kapelo i načelnik kancelarije za bilateralne odnose major Devin Braun, predstavnici lokalne vlasti, matične pirotske škole „8. septembar“, meštani sela, đaci i njihovi roditelji.

Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić zahvalio je Ambasadi Amerike i Nacionalnoj gardi Ohaja koja je u rekonstrukciju stare škole i njenu dogradnju uložila 70.000 dolara. – Hvala svima na lepoj dobrodošlici i divnom programu koji su nam pripremili učenici. Američka ambasada želi sa sarađuje na raznim nivoima sa raznim organizacijama. Imamo veliku sreću da sa opštinom Pirot možemo da sarađujemo u raznim oblicima. Rekonstrukcija škole je oblik vojne saradnje jer su uložena vojna sredstva – rekao je potpukovnik Džon Kapelo.

Školu pohađaju 44 učenika nižih razreda i 15 mališana pripremne predškolske nastave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari