Otvorena trkačka sezona 1

U subotu u Kasidolu otvorena je trkačka sezona, a u programu su bile tri galopske trke i tradicionalna parada fijakera. Mnogobrojnim ljubiteljima sporta posebnu pažnju je privukla galopska trka „Pehar sela Kasidola“, u kojoj je pobedu odnelo grlo Julijan sa jahačem Gnesijem.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Prvi trkački dan u Braničevskom okrugu sa tradicijom dugom preko sto godina svrstava se u drugu po redu manifestaciju ovakvog tipa posle Ljubičevskih konjičkih igara. Organizator takmičenja je kasidolska sekcija Konjičkog društva „Knez Mihailo“, uz svesrdnu podršku Grada Požarevca, Mesne zajednice Kasidol, Turističke organizacije i mnogobrojnih sponzora sa ovog područja. Otvarajući manifestaciju, predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović je rekao da su u prethodnih petnaestak godina konjarstvo i konjički sport neopravdano stavljeni u zapećak i poručio da će lokalna samouprava dati sve od sebe da ga ponovo vrati na mesto koje zaslužuje.

– Upravo ovih dana imali smo posete ambasadora Indonezije i Alžira, koji su izrazili želju da sačine jedan pul od nekoliko zemalja, koje će donirati značajna sredstva za LJubičevsku ergelu i time pružiti značajnu podršku konjičkom sportu na ovom području. Naša intencija je da se konjički sport vrati na mesto koje je po značaju i doprinosu kroz istoriju imalo, a to je sportski brend broj jedan grada Požarevca, kazao je Spasović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari