"Ovo je prevršilo svaku meru": Kontejneri u Zaječaru prazni, a smeće razbacano naokolo 1Foto: M. S. / Danas

Stanari stambenih jedinica između ulica Kneginje Ljubice i Svetozara Markovića u Zaječaru, godinama imaju problem sa punim kontejnerima. Međutim, sada su kontejneri prazni, dok je smeće bačeno pored.

Prazni kontejneri i smeće razbacano oko njih, je slika koju stanari ovog dela Zaječara gledaju već danima, tvrde oni.

“Ovo je prevršilo svaku meru. Ljudi iz komunalca dođu, očiste kontejner, ali ne znam ko već to radi godinama, ali smeće je stalno razbacano svuda okolo”, tvrdi čovek koga smo zatekli.

Isto kaže i starija gospođa, koja nam je prišla dok smo razgovarali.

“Ranije je bilo problema sa izvoženjem smeća, međutim u poslednje vreme, sve se redovno izvozi, i za to nemamo primedbe. Ono što nas muči su naši susedi koji smeće bacaju van kontejnera. Zatim psi i mačke to raznesu svudu, i izgleda kao da živimo na deponiji”, objašnjava starija gospođa.

Kontaktirali smo nadležno preduzeće JKSP “Zaječar”, i poslali fotografije kako izgleda teritorija oko kontejnera.

“U vezi fotografije koja je pristigla na adresu JKSP-a, a odnosi se na rasejanu pet ambalažu i ostalo smeće u i van kaveza gde stoje kontejneri za komunalni otpad, a koriste ih stanari zgrade iz ulice Knjeginje Ljubice, obaveštavamo Vas da je tu nekada postojao improvizovani sud za tu vrstu otpada, koji je postavila stambena zajednica ali ga je neko uklonio, dok je smeće iz suda ostavio tu gde jeste”, objašnjava Velibor Ristić, šef sektora “Čistoća”.

Prema njegovim rečima, to je vrlo nekulturna slika s obzirom da su kontejneri pražnjeni juče i da je taj otpad mogao da završi gde i treba.

“Apelujemo na građanstvo da više ne radi ovakve stvari, stvarajući tada izuzetno ružnu sliku, prvenstveno za više stotina srednjoškolaca koji svakodnevno prolaze kroz taj prolaz. JKSP će do kraja današnjeg radnog dana ukloniti sav rasuti otpad iz tog dela grada”, istakao je Ristić.

Ovo nije prvi put da Zaječarci bacaju smeće van propisanog mesta, ali izgleda da ni kazne ni apeli nisu urodili plodom. Moža, se ovog puta posreći, i nadležnom preduzeću, ali i revoltiranim komšijama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari