"Ovo ne da nije uobičajeno, ovo se ne dešava": Nestala opštinska finansijska dokumentacija u Sremskim Karlovcima, policija pokrenula istragu 1Foto: Opština Sremski Karlovci

Finansijska dokumentacija o poslovanju Opštine Sremski Karlovci nestala je iz zgrade magistrata u kojoj se nalaze kancelarije opštine.

Ovo je potvrđeno za 021.rs iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Kako navode, dežurni javni tužilac je dojavu primio 16. novembra iz Policijske stanice u Sremskim Karlovcima. Ovaj nestanak policiji je prijavio načelnik opštinske uprave Slavko Medan.

„Nakon dojave je dežurni javni tužilac naložio da se pribave video zapisi ukoliko postoje na nivou zgrade, obave razgovori sa zaposlenima u opštinskoj upravi Sremski Karlovci, kao i da se pribave i druge potrebne informacije i dokumentacija, nakon čega je sačinjeni izveštaj potrebno dostaviti Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, na uvid i donošenje javnotužilačke odluke“, naveli su iz tužilaštva.

Dodali su i da bliže informacije u ovoj fazi postupanja ne mogu da saopšte, kao ni kako je tužilaštvo kvalifikovalo ovo delo.

Iz Opštine Sremski Karlovci nisu odgovorili na postavljena pitanja portala novinara o tome koja je dokumentacija u pitanju, kao ni kako je došlo do nestanka iste.

Za ovaj nestanak dokumentacije ne bi se ni znalo da se nije održala sednica Saveta za budžet i finansije Skupštine opštine Sremski Karlovci 20. novembra, a kojom predsedava šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Trišić.

Kako kaže za 021.rs, tokom sednice se otkrilo da je Državna revizorska institucija (DRI) zatražila da joj opština dostavi određenu finansijsku dokumentaciju.

„Tada je otkriveno da je dokumentacija nestala i da je ceo slučaj prijavljen policiji. Ovo ne da nije uobičajeno, ovo se ne dešava. Takođe, nikako se ne može otkriti koja je tačno dokumentacija u pitanju“, objašnjava Trišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari