Pacijentkinja koju su “lekari vređali” negativna na koronu, a razmišlja o tužbi protiv njih

Klinički centar Niš saopštio da je u toj ustanovi hospitalizovano pet pacijenata sa novim korona virusom

Ostavite komentar


  1. Ma odlicno, sad zdravi hipohondri nek potrpaju sve doktore u sudnice i zatvore, pa nek nas baka Mirjana leci. Lud narod, virus zbunjen, svi znamo kako ce to da se zavrsi…

  2. Dajte ime tog monstruma od lekara, zašto ga štitite kad je i sam Predsednik u nemilosti naroda!

  3. ne znači da je sa tim lekarom čuvala ovce i da on ima pravo da je vređa. Niški lekari su specifični po nedodirljivosti, misle da su Bogovi i da im je sve dozvoljeno. Dobro za tu pacijentkinju je da je lekar bio u pravu, loše za pacijente je nedokazivost lekarske greške i njihov neprofesinalni odnos prema pacijentima.
    Niški lekari su ljubazni, u najvećem procentu, tek kada te iz državne ordinacije proslede u privatnu.
    Ako država nije spremna da ograniči jednog lekara na jedno radno mesto, onda je pravo pitanje zbog čega moramo da radimo i zaradimo za nefunkcionalni zdravstveni sistem?
    Imamo li i jednog lekara u Nemačkoj koji istovremeno radi u državnoj i privatnoj bolnici? Da li lekar koji je otišao iz Srbije u nemačkom zdravstvenom sistemu može da te dočaka u javnom sektoru da bi te prosledio u privatnu ordinaciju u kojoj tezgari? Sme li lekar iz Srbije, koji radi u nemačkom zdravstvenom sistemu, da vređa pacijente kao što to radi lekar u našem javnom sektoru? Naravno da ne sme ni da pomisli da tako nešto uradi.
    Da pacijent povede spor zbog uvreda koje mu lekar uputi u Nemačkoj, dobio bi ga. Videćemo šta će ova pacijentkinja postići kod nas.

  4. Ako je žena u pravu, lekar bi morao biti kažnjen, a ako nije, ženu bi trebalo da pregleda odgovarajući lekar specijalista. Ako se ne dogodi ni jedno ni drugo, onda novinare treba kazniti zbog senzacionalizma i napuhavanja vesti.

  5. Mislim da u ovakvim situacijama treba razumeti lekare koji su pod velikim opterecenjem. Ova zena da ne pravi dramu, da povuce tuzbu, a lekar eventualno da joj se izvini.

  6. Žena došla iz Švajcarske, ima temperaturu i kašlje i nije po algoritmu za testiranje??? Nije ni čudo što imamo tako mali broj zvanično bolesnih. Niko nije po algoritmu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.