Padaju krupne pahulje u Subotici: Putevi u gradu za sada prohodni 1Foto: J. Patarčić/Danas

Subotičane je jutros obradovao prvi sneg u ovoj godini. Krupne pahulje koje padaju jakim intenzitetom brzo su zabelele ulice, ali su kolovozi prohodni, te se za sada saobraćaj u gradu odvija normalno.

Snežne padavine probudile su jutros Subotičane, ali su ekipe Zimske službe koje održavaju lokalne saobraćajnice u pripravnosti još od sinoć.

Prema rečima rukovodioca Zimske službe Damira Grbića, u 8 časova ujutro dobili su direktivu od nadležnih službi da krenu u akciju.

“Trenutno je na snazi prvi stepen mobilnosti koji obuhvata dva kamiona, jedan traktor i jednu kombinovanu mašinu, s tim da imamo na terenu dva terenska vozila koja obilaze van tog programa koji obuhvata prvi stepen mobilnosti i saobraćajnice koje su u kritičnom stanju, tačnije, gde je potrebno da se čisti pre nego što dođu na red”, kaže za Danas Grbić.

U 15 časova Zimska služba će preći u drugi stepen mobilnosti koji obuhvata svu mehanizaciju i ljudstvo, odnosno 45 radnika, osam kiper kamiona i sedam specijalizovanih mašina, koje će biti angažovane na čišćenju tortoara, biciklističkih staza i svih saobraćajnica obuhvaćenih Planom rada.

Padaju krupne pahulje u Subotici: Putevi u gradu za sada prohodni 2
Foto: J. Patarčić/Danas

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, snežne padavine očekuju se i sutra u Subotici.

Najviša dnevna temperatura kretaće se oko 1 stepen Celzijusa, dok će najniža biti -1 stepen Celzijusa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari