Paketi za deo penzionera i ugrožene u Novom Sadu 1Novi Sad Foto: Danas

Na današnjoj novosadskog sednici štaba za vanredne situacije donete su nove naredbe u cilju suzbijanja širenja epidemije korona virusa.

U saopštenju iz gradske uprave se navodi da je Direkciji za robne rezerve izdata naredba da u saradnji sa Crvenim krstom, obezbedi pojedinačne pakete sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere na teritoriji Grada, kojima mesečna penzija ne prelazi iznos od 30 000 dinara.

Izdata je i naredba da se obezbedi hitna isporuka paketa sa osnovnim životnim namirnicama socijalno ugroženim građanima, prema proceni i zahtevu Centra za socijalni rad.

Prema naredbi Gradskog štaba, Javno komunalno preduyeće „Tržnica“ zatvorilo je sve pijace u gradu, kao i objekte unutar pijačnog prostora. Svi objekti koji imaju ulaz van pijačnog prostora mogu nastaviti obavljanje svog posla.

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“ obustaviće od sutra naplatu parkinga na teritoriji celog grada. Obustava naplate trajaće do petka.

Zabranjeno je i korišćenje parkova, teretana na otvorenom, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova, i tartan staza na keju u Novom Sadu.

Upravnicima stambenih zajednica i profesionalnim upravnicima naređeno je da u svojim zajednicama evidentiraju ljude kojima je potrebna pomoć u dostavljanju osnovnih životnih namirnica i starije od 65 godina, te da za njih organizuju dostavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari