U fudbalskom prvenstvu Srbije nema više nepobedivih. Do 10. kola nedodirljivi Partizan pao je na kolena tamo gde nije nikada do sada, a prvi gol Jagodine u mečevima s crno-belima pod Đurđevim brdom prekinuo je seriju od 13 superligaških trijumfa ekipe iz Humske, računajući i završnicu prošle trke za šampionsku titulu.


Manje-više uvek defanzivna taktika tima iz nekadašnjeg Svetozareva, racionalno prošarana opasnim kontranapadima, ovog puta je prošla i dosula so na ranu od prošlonedeljnog poraza svrgnutog superligaškog lidera od Bešiktaša, najtežeg u istoriji evropskih utakmica „parnog valjka“ na njegovoj adresi. Nije bilo dileme da će Partizan pre ili kasnije platiti danak zgusnutom rasporedu, fizičkoj istrošenosti, mentalnoj iscrpljenosti, problemima s povredama, „kratkoj“ klupi i tankoj ponudi na pojedinim pozicijama, nije nikakvo čudo ni što se to desilo baš protiv vazda nezgodne i posebno inspirisane Jagodine, ali ono što bi trebalo da brine ljude neposredno odgovorne za igru i rezultate na crno-belom delu Topčiderskog brda jeste vidljiva silazna putanje forme. Kako odmiče fudbalska jesen tako najzdraviji i najkvalitetniji deo sve lošije vođenog, slabijeg i prezaduženijeg kluba sve češće upada u nevolje. Ako ozbiljno ne kiksiraju pred svojim golom, onda puleni trenera Marka Nikolića previše „mrse“ ili se premalo trude na sredini igrališta, previše petljaju pred rivalskom mrežom ili je promašuju i kada je to teže nego je pogoditi. Tako je (još) najefikasniji domaći tim u poslednjih šest duela (ukupno) u JSL, Ligi Evrope i Kupu Srbije dao svega četiri pogotka, a primio duplo više.

Iz mnogo objektivnih i subjektivnih razloga variraju i partije pojedinaca, bez velike razlike između iskusnih i „junoša“. Onih važnih, naročito.

– Imali smo tri-četiri slaba mesta u timu i ti igrači će morati da se odmore u sredu, možda i duže, jer su bili nosioci igre – najavio je strateg crno-belih posle Jagodine, ne otkrivajući imena onih koje će preseliti među rezerviste ili poslati na tribine.

Ako uopšte ostane pri rečenom, jer nema dovoljno dobrih i raspoloživih opcija, a ume da uskoči sebi u grlo. Sutrašnja zaostala utakmica 7. kola prvenstva prva je prilika da vidimo da li će i kako ispuniti obećano. I da li će crno-beli, posle kiksa koji se dešavaju i mnogo većima i boljima od njih, brzo anulirati bod prednosti vodeće Vojvodine, pre nego što se u derbiju subotnjeg kola ne „izmere“ s talentovanim Novosađanima.

„Dupliranje“ karata

Ne bi li privukli što veći broj gledalaca na sutrašnju utakmicu s „romantičarima“ u Partizanu su odlučili da navijačima koji danas i sutra kupe ulaznice za subotnji susret s „lalama“ omoguće ulazak na oba susreta po jedinstvenoj ceni od 300 (Jug, Sever), 600 (Istok, Zapad) i 3.000 dinara (lože). Međutim, problem je što meč s OFK Beogradom počinje u radno vreme (16.30), što će mnoge zaposlene navijače sprečiti da budu uz Sašu Ilića i društvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari