Pašalić: Pokrenuo sam postupak zakonitosti rada MUP-a u slučaju inspektora Slobodana Milenkovića 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Zaštitnik građana Zoran Pašalić potvrdio je pisanje Danasa da je pokrenuo je postupak ocene zakonitosti rada MUP-a u vezi sa postupanjem policije prema Slobodanu Milenkoviću, odnosno njegovoj ugroženosti.

– Postupak je u toku i predat je policiji – istakao je Pašalić za Danas.

Zaštitnik građana je postupio po zahtevu advokata Mile Tomanović, koja mu je, u ime Slobodana Milenkovića, podnela pritužbu na rad Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zaštitnik građana zahteva od MUP-a objašnjenje koje je radnje MUP preduzeo na proceni ugroženosti inspektora Milenkovića.

Pašalić: Pokrenuo sam postupak zakonitosti rada MUP-a u slučaju inspektora Slobodana Milenkovića 2
Foto: Aleksandar Roknić/Danas

Zahtev Zaštitniku je podnet 1. avgusta ove godine jer je u oktobru 2021. MUP-u prijavljena informacija da je na visokom nivou bezbednosnih službi doneta odluka o likvidaciji Milenkovića i Dušana Mitića zbog njihovog beskompromisnog postupanja u aferi Jovanjica.

Do danas MUP nije izneo svoju procenu o navedenoj informaciji niti je inspektorima dodelio obezbeđenje zbog njihove ugroženosti. Takođe, nadležno Više javno tužilaštvo nakon javno objavljene informacije nije smatralo da ima bilo kakvu nadležnost.

Podsetimo, Slobodan Milenković, načelnik Odeljenja za droge beogradske policije, uhapsio je Predraga Koluviju, vlasnika plantaže Jovanjica. Tada počinju pritisci na njega od strane predstavnika vlasti, prorežimskih glasila ali i optuženog Koluvije. On je najpre u sudnici, a potom i van nje optuživao Milenkovića da mu je, zajedno sa kolegom Dušanom Mitićem i tužiocem Sašom Drecunom, namestio hapšenje i pokušavao da primora da okrivi Andreja Vučića, brata predsednika Srbije. Milenković je dva puta i saslušan na ove okolnosti u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a, a nakon Koluvijinog puštanja iz pritvora stvar je eskalirala do te mere da je navodno bilo napisano rešenje o njegovom premeštaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari