Patrijarh Irinej: Hramovi SPC ostaju otvoreni

Praktični problemi crkvenog života tokom Velikog posta u doba pandemije

Ostavite komentar


  1. možda bi vlada i najpošteniji trebalo da razmisle o oslobađanju obaveze plaćanja poreza kao i doprinosa za zdravstveno i penzijsko za ove državne službenike . i oni su javni sektor , i oni su glasači .

  2. Objava patrijarha Irineja najbolji je dokaz kako crkvena dogma i stvarni,realni život nikad ne mogu ići zajedno. Potpuno je sumanuto da se u vreme dok korona uništava ljudske živote -vrše bogosluženja i da vernicama i vernicima bude dozvoljen ulaz u hramove i crkve. Velika je odgovornost države što uredbom nije izričito zabranila bilo kakav ulazak u verske objekte. Crkve, džamije i sinagoge su morale biti potpuno zatvorene za verujuće ljude sve do časa dok se ne izborimo sa ovako smrtonosnom zarazom. Ljudski životi-ovozemaljski su važniji od bilo čega drugog!!!

    1. Vecni zivot je najvazniji! Ovozemaljski.ce se kad tad skoncati. Nemojte biti toliko plitki! Bez Svetog Pricesca i Liturgijskog zivota nema vecnog zivota!

        1. Ajd bolje ti ne lupaj! Nesto se ne zalis sto frizeraj i kladionice jos nisu zatvorene!
          O crkvi bolje visr ne diskutuj jer nemas pojma ni zasto je Bog stvorio ni cemu sluzi!

          1. Micko Krstic ne pokazuj koliko si glup i neobavesten . Bog nije stvorio crkvu !!!

      1. Sava Savic , a sto ti bas zelis da zivis vecno ??? Ajd objasni posto smo mi plitki a ti si dubok(ouman) !

  3. Hahahahaha, pre neki dan ja se šalio komentarom na izjavu patrijarha i pitao ga šta ništa i mukajet o svetoj vodici i izlečenju bilo koje bolesti njome…kad viđe vraga danas…

  4. I za popove starije od 65 godina? Da li su oni izuzeti od krivičnih prijava?

  5. pristojnost mi ne dozvoljava da kažem sve što mislim o izjavi patrijarha

  6. Patrijarh se aktivno uljucio u Vladin projekat unistenja srpskog naroda najsmesnijim virusom na svetu!

  7. Svugdje Svecenici/Svestenici ili Popovi isti bilo Rimokatolicki,Pravoslavni,Imami svugdje isto.

  8. Porez bih ja njima uveo da placaju, kao i svi mi smrtnici, pa da se nauce pameti. Deru nam kozu sa ledja. Potkradaju narod vise nego notari.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.