Patrijarh Irinej: Stav Sabora je da se Vučić junački bori

Ostavite komentar


  1. Nadajmo se da nece narednih dana,isplivati serija kontradiktornih stavova vladika…koji ne podrzavaju ovo sto Vucic i Irunej pricaju..ovo tim pre sto je Vucic u Skoplju juce izjavio da je „za njihove vlasti,najvise ulozeno u SPC“!!!!Dakle renta sinod.
    Da nije ocajno bilo bi i smesno..tuga gde je Srbija zabasala

    1. Velika je lova u pitanju koju je AV dao Irineju i beogradskoj patrijarsiji.

      1. PODRŽAVAM PROTEST ISPRED SEKTE SPC – TO VIŠE NIJE MOJA CRKVA – TO JE ODAVNO MAFIJAŠKO LEGLO !!!

    2. Nadamo se da hoće, jer ovo je nepristojna farsa. U narodnu skupštinu neće, a u crkvenu hoće. Pa nismo ga izabrali za patrijarha.

    3. Podrška Vučićeve politike o KiM je – podrška Briselskog sporazuma kojim je Kosovo dobilo sve atribute albanske-šiptarske države (predato šiptarima sve srpsko, predati i Srbi) – Sada se traži kompromis – potpisivanje pravno obavezujućeg sveobuhvatnog sporazuma o (navodno) normalizaciji (čitaj potvrdjivanje statusa Kosova) – da Kosovo udje u UN.. Zato je potrebno zamrznuti Briseski sporazum kojim s

      1. Јел Дудук био да пренесе папине инструкције?

    4. Neće, crkva se uplašila da bi predsednik mogao dobiti histerični napad pa abdicirati te spametila da je bolje prepustiti ga njegovoj sudbini. A i ko bi drugi osim Vučića mogao da razmrsi kosovski čvor. U Briselu smo stigli do hamletovskog pitanja kompromis ili kapitulacija, u Patrijaršiji do pitanja kapitulacija ili kompromis, pa ti sad pomnoži. Druga bi stvar bila da nam je predsednik Zaev.

    1. На кога вам паде избор, Јелечкиње-Барјачкиње? Ампхилохија, Сарумана Бачког или Пахомија миторичивог?!

      1. Na papu Franja. Valja li tako majstore? Tebi eto Irineja beskičmenjaka.

      2. Vodi ga kuci ako ti je dobar aktuelni drug Irinej. Okaci njegovu sliku u spavacoj sobi.

      3. Ne radi se ovde ko bi bio sledeći, već o pravljenju političkog naprednjačkog cirkusa od crkve.

    2. Kakvi vernici takav Pstrijarh, nominalni vernici nominalni Patrijarh? Bezboznistvo je proteralo Gospoda sa ovih prostora ne nekom silom i snagom jer on je sila i moc nego neznanjem I idolopoklonstvom? Pripadati Svedrzitelju je radovoljna stvar a ne prisila mi smo se poneli ljudskom teorijom I filosofijom a zapostavili smo sveta moralna nacela? U takvoj konstelaciji stvari normalno je da nam je Bog okrenuo ledja I prepustio nas je vladavini maracnih sila-Luciferu? Meni kao obicnom verniku nijedan.antihrist ne moze poljuljati I pokolebati veru u vaskrslog Hrista niti mi ogaditi pravoslavnu-Svetosavsku crkvu pa ni ekumenista I saradnik sotone takozvani Patrijarh Srpski Irinej? Za takve Apostol Pavle kaze oni su zivi a mrtvi, pred Gospodom ce i on stati kao I svi mi, pa svakom po svojoj zasluzi? Crkvu cinimo svi mi verni u Hristu a ne nazovi Patrijarh Irinej I nedaj Boze Vucic?

  2. U toj „borbi“ Vučić je „junački“ pretio Srbima na KiM da moraju da izađu na izbore „države kosovo“, „junački“ predao sve institucije Srbije, u ruke „države kosovo“, „junački“ tvrdio da „nemamo ni metar na KiM“. Nudi „junačko razgraničenje“ da pored KiM da još ~25000 Srba u Bujanovcu, Medveđi i Preševu. Vučiću je ospelo ono što ni Brozu nije. „vladike“ SPC stavljaju sami sebi samare da ih jaše Brozov „mladi komunita“ Vučić…

    1. Kako te nije sramota da u istoj rečenici spominješ Vučića i Broza?

      1. Mene je ponos da ta dva muljatora spomenem u istoj rečenici.
        Evolucijom i prirodnom selekcijom od sorte kakav je Broz , uz primese lažnog četništva i pohlepe nastaje Vučić.

          1. Za tebe i šešeljugu da. Jedina mu je greška što vas sve nije istrebio.

      2. Srpska Pravoslavna crkva daje nedvosmislenu i potpunu podršku Aleksandru Vučiću po pitanju rešavanja situacije na Kosovu i Metohiji.

    2. Nisi napisao kako je kao ministar 1999 junacki za vreme rata osvojio sebi stan u Beogradu.

    3. Ma da, ti si obavestenija od Patrijarha, ti znas bolje, ajde tebe da slusamo, a mozda i baba seru iz Kovaca, videh je na protestu u sibotu pa racunam ona zna vise od ovog lika na vlasti.

    4. Mogu samo izreći jednu konstataciju za čitaoce Danasa u velikoj većini: Mislim da su čitaoci Danasa u velikoj većini veće ustaše od Hrvata.Naravno da je to iz njihovog ugla , pohvalno.

      1. A kakve veze sada u ovom trenutku Hrvati imaju veze? Ovde se radi o izdaji Vlasti ,a koliko vidim i Patrijarha Kosiva ,Srba ,proslosti i buducnosti…Vi kao vas idol …pip…pip kada god treba skrenuti temu sa pravog problema krcete u nacionalizam.Pa da li je patriota mrznja i predaja drzave ,a sve zarad licnog interesa?

        1. Ne brini ti za SPC. Ona sigurno nece izdati srpske intetese. Nije ih izdala u najteza vremena a ne sada. Uvek ce ostati uz svoj pravoslavni srpski narod. Vucicu porucujem: Drzi se SPC i uvek crs biti na pravom putu, srpskom putu. Drago mi je sto uz njega vidim i Mileta Dodika, osvedocenog srpskog patriotu. Naravno ta rec- srpski patripta, xa vas i vas list je nepoznanica. Verovatno ne znate o cemu se radi. Mozda vam je bliza slozenica hrvatski patriota. Verovatno jeste.

    1. Uspeli ste da udaljite od crkve još vernika. A da mozda vam sada stižu novi(sendvičari) i stari komunisti na čelu sa vulinom

    2. jednu, molim vas. Veruje u Boga? Pa šta radiš, crni čoveče, da bi od Boga tražio milost? Idi bre, u Pećku Patrijaršiju, tamo drži govore i hvale diktatoru. Boga si i veru oskrnavio, dovodeći političare na Sabor SPC. Fuj, bre!!!. Čijii si ti Patrijarh? Moj odavno nisi.

    1. MRrzis kao da si placen da unosis razdor medju Srbe. Nista novo, oduvek nam to rade dusmani, nadju najslabije i najbednije od nas, plate im da se lazno predstavljaju i unizavaju stubove drustva sa jasnim kolaboracionostickom ciljem. Na srecu lako te je prepoznati.

  3. A evo i overe Irineja..:“Nada se da ce svoju ulogu predsednika Vucic da odigra..?!?!?…“Ovo ko neki vodvilj..a la Rade Marjanovic …pozoriste na Terazijama…auuuu…propast

  4. „Ono što vidimo svi, naš predsednik se junački bori za državu, narod i Kosovo“, reče patrijarh. A, rezultati te ‘junačke borbe’ su trenutno – koji? Slaba, ili nikakva, vajda od junačenja ako se bitke gube, zar nas na to ne podseća istorija? Crkva, svima to mora biti jasno, ne sme da se bavi politikom jer kad god to radi po narod se loše završi. I na to nas istorija podseća.

    1. Da li je u toj zestokoj opstoj „borbi“ predsednik iskrvario i ugrozio sebi zivot ili je postao tezi za milione evra?

    2. da crkva ne bi trebala da se mesa u politici a posebno da ne regrutira ratnike kao sto je cinila u Hrvatsku i na Kosovo nego da se drzi stare izreke da sila boga ne moli a bog silu ne voli.

  5. Да ли ће ми Господ Бог опростити, или узети на суд и осуду, ако кажем да је патријарх Иринеј једна матора будала, корумпиран и излапео..Патријарх Павле се у гробу претура ко је наследио вековни српски патријаршијски трон.

    1. Naravno da nam niko ne može zameriti što popinu irineja oslovljavamo kao bandita, sektaša i mafijaša jer je postavljen od strane DB zajedno sa poludelim diktatorom i ostalim slinama i vulinama da pljačkaju i manipulišu narodom. PROTEST ISPRED PATRIJARŠIJE AKO SMETE „OPOZICIONARI“ !!!

  6. Naravno vasa Svetosti, … steta sto nemozete da pratite vaseg „Heroja“ u Brisel ili Berlin i cujete nesto kao: “ Ma sve je pod kontrolom, potpisujem kao sto smo dogovorili, ali moram prvo da resim Patrijarha i sinod, inace ce mi isterati dva miliona Srba na ulice Srbije, … pa cete o Kosovu na dalje da pregovarate sa „Dverima’ … !“

  7. Znamo mi da se AV junacki bori za svoju VLAST. Da nije tako, On nebi trosio vreme da ubedjuje i vladike kolika je njegova borba za Srbiju. To bi se videlo i bez ubedjivanja bilo koga. Ovako je primoran da iznosi „istinu“ samo njemu znanu.

  8. Od danas sam svetim vodicu i sečem kolač. A kad umrem ostavljam u amanet da mi na grobu svira ACDC. Ionako njihovo opelo nema značaja kad ovome očitaše opelo a on se povampiri i dođe im na Sabor da predsedava.

  9. Čitajte malo izmedju redova . Suština je u tome da Crkva nije ni za jednu jotu promenila svoj stav, a on ne kao sto čusmo suprotan razmišljanjima vladajućeg drzavnog aparat na celu sa AV. Zar ne trebalo da patrijarh udje u dnevnopolitičke borbe u Srbiji i stranačku kloaku kako bi neki bilo zadovoljni, a da protom oslabi polozaj države u odnosu na šiptare i ove aždaje iz Brisela? Mislite o tome….

  10. Чини ми се да ова изјава иде у прилог признању независности јужне српске покрајине и опстанку јунака Вучића на власти и након тога. Волео да чујем и изјаве других учесника састанка, а да то нису Вучић, Додик или Иринеј.

    1. Kakav je narod, takva je vlast. Kakvi su vernici takva je i crkva.

  11. Sram vas bilo ,junacki se bori -to je mozda vas stav a ne stav sabora. Vecina je definitivno protiv olosa

  12. Realno, racionalno, sveobuhvatno, svatajuči situaciju predsednik Vučić vodi Srbiju na najbolji način u interesu svih nas a najviše naše dece. Važno je reći, ko ima decu da šalje u rat i protiv koga da ratujemo. Hipotetički da kažemo, da Kosovo ostane deo Srbije da li je neko razmišljao da bi na izborima preko dva miliona albanaca na Kosovu i još toliko u dijaspori imalo skoro polovinu poslanika u parlamentu. Kako bi se osećali da tamo vidimo Tačija i Haradinaja kao poslanike.Zdrav razum i mir sada je najpotrebniji.

    1. Gospođo nema ih dva miliona glasača,a albanci u parlamentu prošli bi kao i opozicija. S tim što bi tači i haradibaj po našim zakonima morali u zatvor. Pozdrav al razuma nigde već godinama

    2. Ja ni jednom ni drugom nebi uličnog kera dao da čuvaju …. i njega bi mentalno ubili i sahranili.

    3. @Ana
      Aj priznaj pošteno da li si ovaj komentar sama smislila, ili su ti diktirali iz botovske centrale?

    4. Gospodjo, vi ste tipičan primer osobe koja ne voli ni svoj narod, ni svoju zemlju i na sve je spremna, pa i da lupetara, samo da njoj bude dobro!
      Rat o kome pričate je već bio i izgubili smo ga!
      I u tom ratu su nečija deca ginula! A Vučić je bio u Vladi koja je vodila taj rat i izgubila ga! Sećate se?!
      A na Kosovu ako ne znate i dalje zive Srbi, kojima se mora pružati podrška, ne huškanjem već mirenjem, a naročito ne „čvrstim granicama“ po nekom neznanom planu!
      Vi, kao i oni koje podržavate očigledno gledate samo svoju zadnjicu, al kad bi se to desilo što nam priželjkujete, zdrav razum mi govori da sve kao vi treba iseliti iza te „čvrste granice“, a Srbe sa Kosova u vaše stanove doseliti!
      A vama će super biti tamo,
      jer samo vi shvatate vrednost takvog „mira“!

    5. Hhaha, a to kao sad stiglo iz d..eta u glavu? A kad je prethodnih dvadeset godina neko drugi pricao tu pricu proglasavan je izdajnikom, stranim placenikom i ko zna cime jos. I to upravo od strane toga ko je sada „satro“ racionalan, razborit i zabrinut za buducnost srpske dece. Daj bre, mani se tih prica i pricaj ih tamo gde treba, a ne ljudima koji sve to znaju duze nego sto ti imas godina. Nije Vucic i vi sa njim izmislio racinalnost i realnost, nego je poceo toga da se pridrzava tek kada je on u situaciji da nema kud. Prvi bi on na ulice da takve stvari radi neko drugi. Niste decenijama slusali „normalnu Srbiju“ koja je pricala da je to jedini nacin, a sada kao vi solite mozak nekom. Te razuman, te drzavnik, ma ajte, molim vas. Sve bih ja vas na sud za veleizdaju, kao sto bi i on nekog drugog da je uradio to sto on radi trenutno. I pored toga sto sam pola svog zivota savrseno svestan, da je to jedini nacin na koji ce se zavrsiti cela ta prica sa Kosovom i realno sam se sa time pomirio odavno. Da je ta crta razumnosti postojala kod vas ranije, Srbija bi sada mozda i licila na neku drzavu, a ne na su.ak Evrope, Rusku guberniju i realno jednu veliku vuko.ebinu u kojoj su nas ugurali upravo politicari kjoji su trenutno na vlasti i vi odani radikali i kvazi-komunisti i imperijalisti u pokusaju koji ste ih odrzavali u politickom zivotu svih ovih godina.

      1. Đžaba krečiš, ne seća se ona. To je bilo davno, davno kad se klela u četnike-početnike. Tuđom decom,naravno.

      2. U pravu ste,slao nas je vec,99 te,pa smo izginuli,bombardovani,a zombi se povampirio da konacno preda kosovo

  13. Veruješ li ti u Boga i gde će ti duša. Nijedan patrijarh, otkad postoji SPC, nije tako služio vlasti. Deliš ljude u govoru u Nišu na one koji podržavaju i osuđuješ one koji su nezadovoljni. Sada ćeš se, izgleda odreći i Kosova i Pećke patrijaršije i Srba na Kosovu jer je to plan tvog novog šefa i njegovog razgraničenja i priznanja Kosova zbog opstanka na vlasti. Nije mi jasno koji je tvoj interes u tome i molio bih te da objasniš svoje postupke nama vernicima ili smo mi nevažni za SPC a važnije su privilegije, limuzine i ko zna šta

  14. Nećemo odustati od borbe za Kosovo koju predvodi „junak“ koji nam poručuje kako on garantuje da će neki drugi za 5-10 godina priznati nezavisnost Kosova.
    Bedna, poklekla majko,
    adske te sumnje muče.
    smradno posrćeš mila,
    danas kao i juče…

  15. Da, bori se junački isto ko 99., dok su padale bombe on je tad rešavao stambeno pitanje, a sad junački sređuje finansije i za tri generacije.

  16. Kakvi vernici takav Patrijarh? Nominalni vernici, nominalan Patrijarh? Maloverje i neznabostvo je proteralo Gospoda sa ovih prostora, ne silom i snagom jer sila I moc je u zivom Bogu, nego neznanjem, oholoscu, ljudskom mudroscu i plitkom filozofijom a sve to gnevi Gospoda? Preda ti see verovati vaskrslom Hristu Bogu je radovoljna a. ne prislilna stvar a mi smo se poneli ljudskom mudroscu i idolopoklonstvu i odrekli zivoga Boga tvorca nasega? Za uzvrat On nam je okrenuo ledja I prepustio nas je Sotoni-Luciferu, najvecem Bozjem protivniku I ljudskom neprijatelju zacetniku lazi I svih prevara? Meni kao obicnom verniku nijedan Antihrist nemoze poljuljati I pokolebati veru u Svetu Trojicu niti ogaditi crkvu Hrista Boga jer svi mi cinimo crkvu a glava njena je ISUS HRISTOS a ne ekumenista nazovi Patrijarh Srpski Irinej? Za takve he Apostol Pavle rekao: zivi su ali mrtvi? Svi cemo jednom stati pred Gospodom I svakom ce se suditi po svojim delima pa I Patrijarhu sadasnjem?

  17. Komesari (rusofili) Irinej I Vucic idu na ruku Kosovskim Albancima bez da su toga svjesni.
    Irtineju I Vucicu, samo tako nastavite – vi ste garancija nase nezavisnosti !

  18. Predsednici i episkopi su verovatno zadovoljni danasnjim susretom. Ovi prvi su dobili jos nekog glasaca medju vernicima, a ovi drugi su sigurno dobili jos neku pogodnost od Drzave. Tako ce obema stranama zemaljski zivot biti jos lepsi i udobniji, a nama, u verovatno poduzem zamrznutom konfliktu, kako bude…

  19. Stav: „Neko mora da donosi ovozemaljske odluke“(!)? – A zašto taj neko nije Narodna skupština Srbije, nego odluke donosi jedan čovek – predsednik? Mnogo se pričalo o Kosovu i Metohiji, o realnosti i racionalnosti – ali skoro ništa nismo čuli o Briselskom sporazumu – koji odredjuje rešenje-status Kosova (albanska muslimanska država) – koji je potpisan u startu 2013 god od srpskih pregovarača – a nije do danas dostavljen srpskoj skupštini na debatu? Pitanje je da li je predočen Saboru SPC na razmatranje? Ako je Srbija protiv nezavisnosti Kosova – nije trebalo da se potpisuje u startu Briselski sporazum???

  20. Da li je i u SPC tako jaka cenzura pa niko sem Irineja ne može da se oglasi? Sigurna sam da u Srbiji ima sveštenika koji se nisu prodali i ne podržavaju Vučića i njegovu bagru.

  21. hitno zakon da je obavezno lekarsko uverenje o zdravstvenoj ispravnosti za rad svih od patrijarka predsednika i ostalih javnih radnika na svaka sest meseca a dnevno ako test javno

    1. U pravu ste,slao nas je vec,99 te,pa smo izginuli,bombardovani,a zombi se povampirio da konacno preda kosovo

  22. Posto se bori kao lav, to vec zasluzuje bar cin pocasnog vladike ili mitropolita !

  23. Kao sto napisah juce,udbaski patrijarh se razotkrio. Sramota !!!

    1. Moram da konstatujem da su čitaoci Danasa velikom većinom veće ustaše od Hrvata. Naravno da je za njih to kompliment al ajde.

  24. Sa ovim stavom su saglasni i građani i zbog toga i daju ogromnu podršku predsedniku Vučiću.

  25. Reče nešto u šta ni on ne veruje,ako je to junaštvo onda smo baš nadrljali.

  26. Moraćemo da lustriramo i crkvu od pedofila, ucenjenih popova sklonih bludu i kriminalu svake vrste i od popova koji imaju političke ambicije inače će ovo postati seljačka džamahirija. Mora se za početak osnovati nova crkva koja će narodu ponuditi izmirenje sa katolicima i unutrašnju modernizaciju u skladu sa vremenom u kome živimo. A ovi onda neka podržavaju smrt i zlo koliko im je volja.

  27. BOGA MOLIS DA SE DECA RADJAJU, BOGA MOLIS DA NE ODLAZE IZ SRBIJE , BOGA MOLIS DA SE VRATE MLADI, dramaticno si NEPREDVIDLJIV, odlican sistem imas toplo hladno,, mozda ce biti izbora, onda miting, pa parada, pa SABOR SPC, pa otvaranje auto-puta, (a verovatno ces sve iznenaditi kad naredis rusenje svih nelegalnih objekata pocev od politickog oca Tome do Kopaonika, i na kraju ocekujem da obices i PAPU U VATIKANU

  28. Kakav majstor ovaj Vucic koliko god da ga ne volim mora mu se priznati… Zemlja porobljena mediji i slobode unisteni narod zatupeo i cuti i joa je kriv za sve sad obradjuje crkvu uspesno i na kraju ce biti joj pa nije tako reko… Majstor zaista

  29. Kada će se AV obratiti skupštini. Skupština je mesto gde treba da se odlučuje o sudbini države.

  30. Ne verujem ni rec patrijarhu,jer je pritisut,kompromitovan i ucenjen.
    Ne verujem ni da je ovo on napisao ,vec samo dobio gotovo ,kao i one poslanice i sve sto nam se cita za praznike. Kada progovori uzivo,vidi se da on nije mnogo pismen i da ne moze ni recenicu da sastavi kako treba.

    1. Bravo Vili. Car je go, a popina irinej je nepismeni bezmozgaš, kao i onaj prestolonaslednik koji nikako da nauči jezik naroda na kom parazitira ! Sve to huligan vučić i DB drže pod kontrolom.

  31. S obzirom na to da je Vucic toliko odan Srbiji i bori se kao lav , tako i za KiM da ga sacuva, narod veruje njemu i nada se uspesnim rezultatima, kao i do sada.

  32. Zahvaljujući Vučiću uspeli smo da sačuvamo jedinstvo u narodu i obezbedili podršku patrijaha i crkve za rešavanje problema na KiM!

    1. Milka, da li Vi stvarno veruje te
      u jedinstvo?! Daj, Milka, posle ovoga huligana, ako se narod iscupa iz kandzi osvetoljubivosti
      to ce biti“sveta pobeda“ ovoga istog naroda nad zlom. Bojim se
      da se jasno vide naznake gadne osvetoljubivosti nad onima koji
      nece uspeti skloniti se na vreme
      a koji su naneli narodu zlo(terali mak na konac)Oko za oko, zub za zub!

  33. Patrijarh i sabor izgleda puno gledaju pink i citaju informer i srpski telegraf

    1. To je tačno ,ali kad se udruže najgori Patrijarh i najgori Predsednik,narod nema nikakvu šansu.

  34. Patrijarh Irinej sebe je odavno diskvalifikovao u vezi podrske Vucicu, tu nema sta da se doda ni da se „oduzme“. Ovo je i ocekivano od strane ovog „veca staraca“ i njihovog raskosa u kome uzivaju, od voznog parka pa do palata i vila u vlasnistvu SPC a treba dodati da su gospoda u crnim mantijama izuzeta da placaju porez u ovoj jadnoj Srbiji u kojoj je vlast uzurpirana od jedne licnosti pod veoma sumnjivom medicinskom dijagnozom. Samo me cudi cutanje Vladike Irineja, da li je i on podlegao pritisku i uceni ili ce se tek naknadno ograditi od Irineja koji je ocigledno nedostojan da zauzima to mesto gde je pre njega bio Patrijarh Pavle za zivota svetac koji je hodao medju nama Srbima ma kakvi da smo a ponajcesce nedostojni takvog coveka i pravog bogosluzitelja na zemlji a sada i na nebu.

  35. Plašite li se Boga, Vaša Svetosti? Ili ste nevernik ili ekumenista. Znate valjda da svako dobije prema zaslugama. Tako kažu Svete knjige.

  36. Onomad, u Novom Sadu, Oliver Mandic ga je celivao u ruku, ne Patrijarha, vec… Smatram da se njemu treba smisliti titula koja je iznad Patrijarha,jer je ocigledno da nam je on „hleb nas nasusni“.
    Kako stvari stoje, a stoje lose, pre ce njega proglasiti za sveca nego blazenopocivseg Patrijarha Pavla.

  37. Gospodine Irinej, Vi ne znate ulogu i nadležnosti predsednika Republike. Nije se Vučić obratio Saboru, većina vladika to nije želela. Rekao si „junački se bori“ ali ne podatka nijednu činjenicu za to. Ide (luta) po svetu ali rezultati jalovi, ko je ga primio i razgovarao, niko, jer on je sve uradio da Kosovo bude nezavisno.

  38. Ko ima bradu nema mozak , ko mase okolo sa zlatnim krstom narod bi castio srednjim prstom

    1. Vucic mu dodje ko pastir , on vodi svoje stado , pardon svoju stoku

  39. Ma šta tu ima više da se priča, Vučića za patrijarha i gotova stvar

  40. Zasto nisu pozvani i imami nego samo popovi. Ovo govori da je Srbija fasisticka tvorevina

  41. Слушајући господина Ђорђа Влајића на ТВ Н1 14.05.2019 када је сагињање Председника Србије и његово љубљење руку Патријарху Српске Православне Цркве,коментарисао као ружан чин и када је СПЦ назвао највећом невладином организацијом у Србији,осетио сам револт и увређеност , као грађанин Србије а и православни Србин.Очекујем извињење и од господина Влајића и од уредника ТВ Н1-

    1. Nisam video/pročitao ovo što pomenuste, ali ako nije u pežorativnom načinu rečeno, ja kao ateist i, uprkos suprotnim popularnim učenjima, ravnopravni građanin i Srbin, priželjkujem više takvih dešavanja, jer šta je tu pogrešno? Da zanemarim anahroni, nehigijenski oralni atak na nečiju nadlanicu, SPC jeste najveća, i jeste nevladina organizacija: kao nevladina organizacija raspolaže neprihvatljivo velikim budžetskim sredstvima, eno javno dostupnog izveštaja o davanjima s kraja prošle i početka ove godine: priznaćete da onima koji ne dele ushićenja verujućih sasvim normalno deluje da ima prioritetnijih i svrsishodnijih nacina da se ulažu ogromna sredstva.

      1. A sta si hteo ustvari da kazez. Samo je jasno da si ateista, sve drugo je papazjanija.

  42. POLA KRIVICE ZA PREDAJU KOSOVA AV JE SVALIO NA SPC A NE SAMO NA IRINEJA. MOGU DA ZAMISLIM KAKO JE SADA MITROPOLITU AMFILOHIJU.

  43. Oni će nastaviti da se bore znajući da je ishod neizvestan. Prema tome, nije isključena ni kapitulacija koju bi Vućić voleo da prikaže kao pobedu. Zato više neće biti javnog dijaloga, već samo tajnog. Šta da radi sirota crkva sa tolikom bludnim sinovima nego da ih prećutno podržava. Uostalom, nije ni ona sasvim nevina. Odigrala je svoju ulogu u nastanku i održanju nacije i nacionalnonog ekskluziviteta, znajući šta to znači, pa mora da računa i sa porazom. Zato je – izjavljujući da će se borba nastaviti ali da je ishod neizvestan – i dala blagoslov Vučiću da konačno prizna poraz. Vojna pobeda iz 1999. bila je Pirova pobeda kao i ona iz 1389. Rušenjem pobednika, priznanjem Haškog tribunala, aplikacijom za EU i prihvatanjem progovora sa Kosovom, ta pobea se već skoro sasvim istopila. Zato nam sada nije preostalo ništa drugo neg da se polonimo i pomolimo. Sustiže nas osveta i za Prvi i za Drgi svetski rat.

  44. Pope, jesi stavio duple kozne pertle? jako tesko cete izvuci napolje.

  45. O fariseji vrhovni! Podmladice vam se vozni park, mozda padne i maybach. Bice jos crkava, jel zato dodik bio, da se sa galensom pregovara? Neka vam bog oprosti..

  46. Prvi put u istoriji vladar ucestvuje na saboru SPC.Jos jedno prvi put u istoriji za Vucica! Za narod to je jos jedna Vuciceva reklama!

  47. Ako je to stvarno stav Sabora, gospodine Irinej, onda i taj vas Sabor radi protiv srpskog naroda.

  48. predsednik drzave se bori i treba da se bori za drzavu Srbiju,svaki onaj koji laje protiv Srbije,njemu sledi smrtna kazna!

  49. irineju bas se junacki bori dao tel fonski broj predao pravosudje postavio carinu povukao policiju svaka cast sram te bilo crkva me vise nece videti

  50. Uoči (samo)proglašenja nezavisnosti Kosova, SPC je, kao svoj najjači protivotrov organizovao moleban. Moleban, kao multiplikovana, fokusirana molitva, po definiciji i lišen verničkih… štagod, u stvari podseća dotičnog omnipotenta da je u svoj svojoj nesaznatljivoj mudrosti načinio neke greške i da bi, apelujući na pravednost svevišnju, a po našim skromnim ljudskim uzusima, valjalo da ih ispravi, odnosno, da se koriguje. Svi pamtimo kako se završilo i šta je bilo posle. Tako da je SPC svoj najjači adut potegla i, što se javnog diskursa tiče, valjalo bi da isključivo sa svojom pastvom analizira situaciju i predlaže dalje mere. Šta će Predsednik sekularne države sad a i svako malo na divanu kod popova?… Pa, nit smo sekularna, a izgleda ni država nismo. Mi smo jedno somnabulno društvo užasnuto sadašnjošću i zato fascinirano, opčinjeno prošlim, bivšim događajima, koji, kao i individualna mladost, biva zapamćena isključivo po sjajnim stvarima. Popovi, sa svojom nekrofilnom firmom i sa nama, takvima, samo trljaju ruke – njih budućnost i onako ne zanima: šta je budućnost prema njihovom resoru: večnosti?

  51. „Njegova borba“ za „kompromisno razgraničenje“ i priznanje države „kosova republjik“, tako što će Albancima da preda 90% teritorije KiM, plus Preševo i pola Bujanovca… To će biti „njegova velika pobeda“, zar ne? Tapšaće ga po ramenu njegovi zapadni sponzori, a i taj „vladika“ Ignjatije biskup… Sačuvaj nas Bože od „njegove borbe za KiM“!

  52. Jamčim oprost sebi i drugima to su dela i reči a kome na kičmu , krv i dušu , pa tog netreba i da ima i da se čuje

  53. a sta je stav ostalih verskih zajednica i kada ce vucic da ih poseti

  54. I to je moguće, slepilo. Nšto skriveno u svemu ovom postoji. Nikada se ovo nije desilo u istoriji Srpske pravoslavne crkve. Društvo tone u tamu nemorala.. Laž postaje sposbnost i vrednost. Vlast skriva kriminalce , fantome iz Savamale, ubicu na naplatnoj rampi, krivce za aferu helikopter, obavlja plajačku penzionera, vlast podržava plagijate i kupljene diplome, nebroje laži su srpska realnost do te mere da se narod već guši od toga, protesti protiv nemorala, laži, krađa, ubistava, plhjačke traju crkva ostaje slepa na sve to. Vernici će prestati da ulaze u bogomolje rezignirani viđenom kupovinom . Sramota.

  55. Gospodin Patrijarh ne bi sebi trebao da se maša u svetovnu vlast i da „autoritativno“ izjavljuje kako se predsenik vučić „JUNAČKI bori za državu“. Protiv koga se bori , sa kim , šta je rezultat te borbe Patrijarhu.
    Trebalo bi da imate važnija posla u okviru svoje funkcije, mani te se politike ne ide i ne priliči vam to.

  56. ,,Neko može da promaši ulicu i broj,ali ja sam Brate primašio ceo život svoj,,
    Lepa pesma.
    Ali ,kada Vučić,ako ode sa vlasti ,a nekada mora ,
    Čuće se Glasnije
    ,,Da li će Sloboda umeti da peva,kao što su sužnji pevali o njoj,,

  57. Vrlo zanimljivo ,
    Sem Irineja još niko u Srbiji ne vidi da se Vučić bori lavovski …
    Pitam Irineja , kolika mu je tarifa po reči ….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.