Patrijarh o Mladiću: Presuda očekivana, trpimo đavolska dela

Ostavite komentar


  1. Ova izjava patrijarha je sramota za SPC i za sve nas. Mislim da patrijarh Pavle ovako nesto nikad ne bi rekao.

  2. Nije zgoreg podsetiti na onu poznatu frazu koju počivši patrjarh Pavle nikada nije izgovorio u tom formatu a trebao je. "Iako smo Srbi, budimo ljudi" bar malo, za promenu.

  3. Pobogu, Vaša Svetosti, pa zar je Vaše da se mešate u zemaljske stvari i da na taj način profanišete i Vaš položaj u Svetoj Svetosavskoj srpskoj Crkvi i Njenu Božansku misiju. Ostavite se politike, ona je đavoska stvar, Vaše je da svoju pastvu odvraćate od greha i sablazni i da čuvate ono što su Vam Prethodnici na tronu Svetoga Save ostavili. Mladić će, ako je kriv, tek odgovarati pred Božjim Sudom, a ako je nevin, biće uzvišen među mučenike za svoj narod.

  4. Nema smisla da se patrijarh otvoreno dodvorava nekome u vlasti.Patrijarh treba da stane u zaštitu naroda i vernika.Kolač treba da seče sirotinji a ne tajkunima.Hristos je na magarcu ušao u Jerusalim,a danas se vladike voze u džipovima od 80.000.EURA.

  5. Veliko je pitanje do koje mere je ovaj Irinej spoznao Sveto pismo, jer Bog dozvoljava samo one dogadjaje koji su NJemu jasni.

  6. Za njega je presuda Mladiću delo đavola, a genocid i sva ostala nedela koja je počinio, nisu. Takvo razmišljanje je u duhu srednjeg veka.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.