Patrijarh osveštava hram u Bajčetini

Ostavite komentar


  1. Sta li ce sve da se uradi za odlazeceg predsednika Nikolica? Licno patrijarh je angazovan da osvesta crkvu u Bajcetini. Zena mu ima fondaciju koju su finansirali Arapi i "drugi". Dobio je novo radno mesto za sledecih 5 godina, da ne izgubi kontinuitet u zaradjivanju para. Bespravno sagradjene vikendice njegovih sinova se ne ruse, a obicnim gradjanima se oduzimaju stanovi u vlasnistvu za sitne dugove. Sramno je koliko se premijer-predsednik angazovao da mu "politicki stric" (Seselj mu je "politicki otac") bude zadovoljan. Nije bio podoban da se ponovo kandiduje za predsednika (SNS ga je zestoko vredjao) ali je zato visestruko nagradjen. Ali o tome treba da razmisle oni koji su glasali za ovu vlast.

  2. Занима ме одакле паре председнику (и моје) државе Србије за толике инвестиције током његових мандата, те и одакле му паре и за изградњу цркве с пратећим објектима? Такође ме занима да ли је имао, почетком градње, и да ли има данас, одговарајуће дозволе за градњу?

  3. Zatucanost tog coveka je potvrda srpske vecine koja ga je izabrala i kvazi elite na vlasti.
    Dok nam po selima i skolama deca idu na cucavce bez vode i metle IDIOT gradi hram u naselju bez naroda. Mesto da ga crkveni poglavari odvrate od oholosti i upute ga na gradnju domova za nemocne i stare oni gordost jos i blagosiljaju.

  4. Kad odlazeći predsednik ode sa dužnosti,narod će da odahne od silne pljačke državnog budžeta,koji je napravio bivši predsedik ,da kad ode ostavi iza sebe spomenik, kada je on bio na vlasti .Njega ne interesuje koliko to staje i koliko para će da ode iz državne kase.Kakva filozofija bivšeg predsednika,magacionera mrtvačkih sanduka!

  5. Bolje bi bilo Tomi da je novac dao za neku skolu ili internat za sirotinju koja sve teze dolazi do dobrog obazovanja. To sto je izgradio crkrvu, a parijarh ce da je osvesta, samo je dokaz da je u svom shvatanju potreba drustva zakasnio jedno deset vekova. Zalosna malogradjanstina.

  6. Za crkvu nije bitno od kojih i kakvih para se grade hramovi.Znamo da se ne zna poreklo ni jednog Tominog dinara.
    O licnosti zaduzbinara ne treba mnogo govoriti.Sam je sve rekao, a za podsecanje onih koji su mozda zaboravili, na netu je uvek dostupan video u kome Toma javno preti smrcu Zoranu Djindjicu.
    I ovakva crkva i ovakva drzava provovisu nemoral i kriminal !

  7. Očito odlazeći predsednik ima para da kupi i patrijarha koji je najpotkupljiviji od svih svojih prethodnika. Otkako je taj postao patrijarh ja više ne idem u crkvu iako sam vernik.

  8. Kad bi se utvrdilo s čijim parama je izgrađena ova crkva, morala bi da nosi ime Velikomučenice Srbije!

  9. А мене занима по чему ће бити запамћен актуелни српски верски вођа. Наиме, Патријарх Герман (од 1958. до 1990.), у народу је остао упамћен као црвени патријарх. Садашњег поглавара СПЦ, нажалост, ћемо памтити по венчавању министара (Селаковић), сечењу колача на слави код бегунца од правде (Карића), награђивању "новинара" (Вучићевића), а како ствари стоје, и човека који ће освештати храм ктитора за кога постоји основана сумња да је на недостојан начин дошао до две дипломе факултета и подигао две куће без дозволе (Николић).

  10. Evo na šta smo spali.
    Kad te ovako ponize i država i crkva, šta da radiš?

  11. Srušuo je Savamalu,srušio i "nezakoniti objekat islamske zajednice",a tomi-diplomi ne traži dozvolu za gradnju crkve pokajnice u prisustvu vlasti i crkve!

Ostavite komentar


Društvo

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna 9

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna

Nacionalno udruženje porfirija Srbija pokrenulo je kampanju za podizanje svesti u javnosti o problemima sa kojima se suočavaju pacijenti oboleli od porfirije, retke nasledne bolesti koja se javlja usled mutacija u genima, odgovornim za sintezu hemoglobina, ključnog proteina u crvenim krvnim zrncima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.