Patrijarh Porfirije u Njujorku obišao radove na obnovi crkve Svetog Save 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Patrijarh Porfirije se danas u Njujorku upoznao sa tokom  obnove crkve Svetog Save koja je teško oštećena u požaru 2016, saopštila je Srpska pravoslavna crkva (SPC).

U razgovoru sa predstavnicima crkve je zaključeno da je „obavljen značajan deo radova, ali da je preostalo još mnogo posla koji iziskuje veću efikasnost i angažovanost“, prenela je SPC.

Patrijarh je razgovarao sa starešinom crkve Živojinom Jakovljevićem i sa predsednikom i članom Upravnog odbora Crkvene opštine Njiujok Veljkom Dobrilovićem i Markom Jovanovićem.

Patrijarh Porfirije u SAD boravi do 5. februara  a u Njujorku će prisustvovati svečanoj proslavi Svetog Save, patrona tamošnjih pravoslavnih Srba.

Od 29. januara do 4. februara posetiće Pravoslavni bogoslovski fakultet Svetog Save u Libertivilu kod Čikaga, inače jedinu visokoškolsku ustanovu SPC na severnoameričkom kontinentu, gde će imati više sastanaka sa dekanom, nastavnicima i studentima.

Planiran je i susret patrijarha sa episkopima SPC na prostoru Severne, Srednje i Južne Amerike u manastiru Novoj Gračanici na Trećem jezeru.

Patrijarha Porfirija će tokom boravka u SAD u svim poslovima Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke zamenjivati episkop sremski Vasilije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari