Nove snežne padavine dodatno su zagorčale život vozačima jer je, ne mali broj automobila bio zaglavljen u snegu u centralnim gradskim ulicama, kao i u onim drugog prioriteta. Takvu sudbinu doživelo je vozilo sa dizalicom Parking servisa, popularni „Pauk“, dok je poštujući naredbu Kriznnog štaba, uklanjao vozila sa parkinga kod Centralne apoteke, kako bi bio očišćen od nagomilanog snega.


Vozač „Pauka“ uz negodovanje jedno duže vreme pokušavao je da odblokira svoje vozilo dok su mu guranjem pomagali ostali radnici Parking servisa.

– Više od sat vremena se mučim da se odglavim ali mi to slabo polazi za rukom. Na ovom vozilu dizalici sva težina je napred, pa dodajući gas, ono se sve više napred ukopava, dok mu zadnjina pleše levo-desno – rekao je vozač dok je sav znojav pokušavao da se izvuče iz neugodne situacije komentarišući sebi u bradu da nije bila pametna odluka da se pošalju da odnose parkirana vozila.

Jedan od radnika dok je gurao „Pauka“ rekao jeda se pojedini građani neodgovorno ponašaju na apele Kriznog štaba da svoja vozila sa parkinga ispred zgrada besplatno premeste na očišćene zatvorene parkinge, kao bi se očistio sneg sa njihovih parging mesta.

– Eto, vidite. Dva sata se mučimo da se odglavimo, ali slaba vajda. Moramo da odnesemo parkirana vozila na zatvorene parkinge, jer njihovi vlasnici to nisu uradili. Iako je parking besplatan, pojedini vlasnici svoja snegom zatrpana vozila ne pomeraju i čekaju da ih mi odnesemo znajući da se to ne naplaćaju. Ovako im je lakše,jer bi morali da očiste sneg sa i oko svojih automobila i da ih odlede, kako bi ih preparkirali. Spojili su lepo i korisno – sa dozom ironije i osmehom na licu poručio je jedan od radnika koji su gurali „Pauka“.

Posle skoro dva sata „Pauk“ se iskoljebao iz snega, tek kada se jedna bakica vraćajući se iz apoteka pridružila radnicima da guranjem izbave dizalicu iz neugodne situacije – kao u u onoj priči o babi i repi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari