Paunović: EK nam skreće pažnju da dosledno primenujemo regulativu

Direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava odgovarala na Fejsbuk strani Danasa

Ostavite komentar


  1. EK takođe ukazuje da je u Srbiji uspostavljen pravni okvir za zaštitu ljudskih prava, ali skreće pažnju da je potrebno isti dosledno primenjivati. U oblasti slobode izražavanja EK ukazuje da je potrebno ojačati nezavisna i regulatorna tela. Naravno da je potrebno uspostaviti sve da bi građani imali prava na sve što se radi i dešava.

  2. Da bi se smanjila stopa diskriminiteta, vlada moze da ucini odredjene korake, da izmeni zakon, da ostrije kaznjava ali prvenstveno je neophodno da se svest ljudi izmeni.

  3. Коме Србија треба да полаже рачуне кад је држава са највећим поштовањем људских и мањинских права у Европи и свету? Шта поштују Европљани кад ништа не питају Хрвате и Шиптаре; кад нам отимају део државе?Шта поштују кад нас бомбардују ни криве ни дужне? Кога они, и чему уче?

  4. Mi ćemo ovako još sto godina, da napredujemo, pa malo nazadujemo, i da se pravimo da ne vidimo kakva je situacija u nama najbližim članicama EU, tj. u komšiluku

Ostavite komentar


Društvo

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna 7

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna

Nacionalno udruženje porfirija Srbija pokrenulo je kampanju za podizanje svesti u javnosti o problemima sa kojima se suočavaju pacijenti oboleli od porfirije, retke nasledne bolesti koja se javlja usled mutacija u genima, odgovornim za sintezu hemoglobina, ključnog proteina u crvenim krvnim zrncima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.