Peskara najpopularnije besplatno kupalište u Zrenjaninu 1Foto:M.P./Danas

Besplatna kupališta su najposećenija u Zrenjaninu, potvrđuju gužve prethodnih dana na plaži Peskara gde se posle radnog vremena traži mesto više.

Kupalište je nastalo svojevremeno iskopavanjem peska na obodu Zrenjanina, a višegodišnjim uređivanjem formirana je veća gradska plaža koja je popularna i kod brojnih posetilaca Zrenjanina.

Popularno je i kupalište na Tisi, kod Žabaljskog mosta, ali je zbog udaljenosti od 17 kilometara manje posetilaca. Glavni kupači na ovoj plaži su vikendaši, vlasnici čamaca i brodova i kamperi.

U Turističkoj organizaciji Zrenjanina kupališnu sezonu na Peskari otvorili su 1. juna uz aero spektakl Avio kluba „Galeb“ a pre toga je JP „Gradska stambena agencija“ uredila i proširila plaže na Peskari, gde je proširen i parking prostor.

„Vodili smo računa o bezbednosti posetilaca pa su postavljeni ležeći policajci na prilazu kupalištu i obezbeđen je parking na parceli koju je otkupio grad“, kaže Dragomir Radovanac, direktor JP „Gradska stambena agencija“.

U Turističkog organizaciji grada kažu da su na svim kupalištima kojima upravljaju grad i javna preduzeća, obezbeđene spasilačke službe i obezbeđenje.

„Svake godine se na Peskari okupi nekoliko hiljada ljudi tokom vikenda, a mi kao organizatori dešavanja, pripremili smo lep program tokom leta“, kaže Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari