Peti ekološki protest u Vranju sa manjim incidentima trajao oko sat vremena 1Foto: V.Ristić

Pedesetak ekoloških aktivista protestvovalo je danas u centru Vranja zahtevajući da se spreči otvaranje rudnika litujuma u selu Klinovac u opštini Bujanovac.

Učesnici protesta prvo su na petnaestak minuta blokirali saobraćaj kos Saborne crkve „Svete Trojice“ gde je bilo zakazano okupljanje.

Povorka se potom uputila u centralnu gradsku ulicu Kralja Stefana Prvovenčanog gde je usledila desetominutna blokada saobraćaja.

Tu su izveštači registrovali manji incident kada je saobraćajni policajac pokušao da spreči blokadu nasrnuvši na profesora Dragana Antića, ekološkog aktivistu.

Učesnici protesta su potom nastavili šetnju centralnom gradskom ulicom i još jednom na desetak minuta blokirali saobraćaj kod kafe – restorana Vremeplov.

– Zadovoljni smo i ovim protestom jer bitno je da građanima skrenemo pažnju na ono što nsd može zadesiti. Primećujemo sve više pozitivnih reakcija kod Vranjanaca, idemo dalje – ocenio je za Danas nakon završetka protesta Dragan Antić.

Na početku protesta ispred Sabornog hrama u Vranju prisustvovali si članovo UG Za Borino i Evropsko Vranje, ali potom nisu viđeni među aktivistima koji su blokirali na dva mesta saobraćaj u centralnoj vranjskoj ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari