Petina vozača ne vezuje pojas 1Foto: Beta/MUP

U pojačanoj kontroli korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima u saobraćaju, saobraćajna policija je od 8. do 14. marta otkrila da gotovo petina kontrolisanih vozača nije imala vezan sigurnosni pojas, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Saobraćajna policija je od kontrolisanih 60.968 vozila otkrila da u 12.807 prekršaja vozači nisu koristili pojasa, a u 2.496 prekršaja putnici u vozilu, od čega su 1.330 bili putnici na zadnjem sedištu.

U sklopu međunarodne akcije koja je sprovedena u 29 država članica Mreže saobraćajnih policija Evrope, saobraćajna policija otkrila je 15.501 prekršaj i 81 krivično delo.

Za vreme akcije registrovano je 577 saobraćajnih nezgoda na putevima u Srbiji, u kojima je šest osoba poginulo, a 143 osobe su povređene.

Od ukupnog broja poginulih, tri osobe su poginule u motornim vozilima, dve u svojstvu vozača i jedna u svojstvu putnika. Nijedna od te tri poginule osobe nije koristila pojas u trenutku nezgode.

Istovremeno, 79 vozača je sankcionisano zbog nepropisnog prevoženja dece na prednjem sedištu, dok je 119 vozača sankcionisano zbog nepropisnog prevoženja dece na zadnjem sedištu vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari