Petog oktobra trebalo je zauzeti DB, a ne Skupštinu

* U arhivima Štazija videli smo dokumente da je otac špijunirao suprugu, sina, kćerku i unuka, ali su oni posle 1990. imali pravo to da saznaju i da odluče da li će da mu oproste ili ne
Delegacija iz Srbije u srcu Štazija, bivše zloglasne tajne službe

Ostavite komentar


  1. narocito ovo treba da kaze Vuk Draskovic koji je prakticno bio na strani firera Milisevica 5oct00 odnosno protiv DOS-a koji je zauzeo Skupstinu…..

  2. Otvaranjem tajnih dosijeja zavrsila bi se vladavina onih koji su unistili i jos uvek unistavaju Srbiju … otvorite dosijeja da bi ziveli ko normalne i pravno uredjene zemlje

  3. Niste vi tako glupi, nego je vas vise zanimalo "oslobodjenje" drustvenih firmi i njihove imovine, nemojte se sad folirati..

  4. Srbi srbidebejcu odmah se javljam jel ti Prpa?I treba da te prpa jer znaš da si zaslužio za svoje zločine kao i svi tvoji ortaci debejci !!!!

  5. Све бивше комунистичке државе у Источној Европи отвориле су досијеа тајних полиција, па ће морати, и Србија. Што пре то урадимо биће боље по нас, јер и онако превише заостајемо за развијеним државама демократског Запада, због баласта седмодеценијске, комунистичке диктатуре.
    Браво за СПО, најдоседнију антикомунистичку Странку у Србији!

  6. Srpski pokret obnove, koji je pre izbora napustio DOS, istakao je za kandidata potpredsednika stranke Vojislava Mihailovića ( 2,95% ) . Tvrdio sam, I tada, a sad definitivno mi je drago sto je otisao na smetliste istorije, da je SPO pod komandom DB-a, sve je bilo predstava za tupavi srpski narod…. Nazalost, DOS je imao jednog koga su morali da podnose, ali je I on I njegova stranka otisao na smetliste istorije…. Borite se rodjaci, ja nisam fizicki prisutan u domovini….

  7. Pitanje je koliko je dokumenata ostalo u arhivama jer im je Koštunica ostavio isto rukovodstvo koje je bilo i kod Miloševića

  8. @DesaM. Poštovana gospođo, Rade Marković je posle 5. oktobra nastavio svoj posao u DB. Tada se pričalo da je vrlo pedantno i odgovorno uništio sve bitne kompromitujuće podatke o uticajnim špijunima sopstvenog naroda. Verovatno ga je Koštunica i ostavio kako bi završio te prljave poslove. Ne mislite valjda da niko od dosovaca nije bio "kolega" Ilije Čvorovića i Alekse Žunića. Danas su arhive prazne tj. očišćene od "nebitnih i nepotrebnih informacija", i ništa nećemo saznati ako se ikad i otvore. Zato i ne treba da se nadamo da će se vlast naše zemlje u narednim godinama i decenijama posvetiti sopstvenom narodu. Očiledno je, posle sedam decenija, da su Broza stvorili i sve vreme negovali Srbi. Na žalost i veliku nesreću sadašnjih i budućih srpskih devojaka i mladića. Mi Srbi zar ne, i danas negujemo njegov spomenik u dedinjskoj cvećari! Zahvalni smo mu zato što je razorio srpski nacionalni korpus i od njega stvorio neke transformers nacije. Ne verujem da će redakcija Danasa objaviti ovaj komentar.

  9. Одличан текст. Требало би да га објављујете једном дневно.

    Не морамо да идемо до Немачке, довољно је да погледамо најближе суседе – Румуне. Они су пресудили свом диктатору онако како то раде озбиљне нације. Нису дозволили да му други суде, они су му пресудили. А видимо да их је изашло више од 300 000 пре неколико дана када су одбили да политичари кроје законе по њиховој мери. За исте ствари ми не мрдамо прстом.

    Зато се полако и гасимо као нација. Све по заслузи.

  10. Одличан текст. Требало би да га објављујете једном дневно.

    Не морамо да идемо до Немачке, довољно је да погледамо најближе суседе – Румуне. Они су пресудили свом диктатору онако како то раде озбиљне нације. Нису дозволили да му други суде, они су му пресудили. А видимо да их је изашло више од 300 000 пре неколико дана када су одбили да политичари кроје законе по њиховој мери. За исте ствари ми не мрдамо прстом.

    Зато се полако и гасимо као нација. Све по заслузи.

  11. Trebalo je zaista.Ipak znamo da je Sloba uvek imao svoje pomsgsce u opoziciji,kao sto je oba jajara Vuk Draskovic

  12. Ne mogu da verujem koje licemerje pa gospodine Čotriću prvo da Vam čestitam odličan tekst ali koga Vi to zavaravate i koga želite da optužite pa glavni i odgovorni ya sve to što ste napisali je Vaš koalicioni partner je političar koga Vi podržavate Aleksandar Vučić. Pa u svakoj rečenici koju ste napisali prepoznaje se ON i Vi sad kritikujete službu bezbednosti a podržavate NJEGA a pod čijom kontrolom su službe bezbednosti e to je licemerje najgore vrste sa Vaše strane SPO-a.

  13. Pa kako kad smo mi narod koji se najviše pali na službe. Mi bi pre napravili demonstracije da se služba ne dira i da radi svoj posao i dalje nesmetano.
    Treba lepo da priznamo da smo rodjeni za doušnike i policijske džukce. Takav talenat nemaju ni Nemci ni Rusi.

  14. Ima velike istine u ovome sto je napisano,ali kako mogu da verujem ljudima koji su izdali i prodali sve nas koji smo bili okupljeni oko neceg sto se nekada nazivalo SPO!!!Ljudi moji,pa oni i rade za istu tu sluzbu,sede u Vladi od 1999. Sa Slobinim krvnicima i Udbaskim unucima,podrzavaju diktatorski rezim zbog svojih vlastitih interesa.. Nekada sam bio spreman i zivot dati za Draskovica,dok nisam zaista video ko i sta je on.Vece politicke prostitutke nece nikada postojati u istoriji Srbije od njega.Voleo bih da su sada zivi Giska,Beli,Lainovic…i mnogi oni sto zivot dadose sa Vuka Draskovica i SPO pa da vidim i cujem sta bi oni sada mislili o coveku koji ih je izdao i prodao i koji danas prica da ih nikada nije poznavao

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.